Гербер нападна с шамари бесепар в Ямбол

Напрежението в Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол достигна връхната си точка, съобщава Флагман.бг. Около 16 часа вчера се е стигнало до бой, извикана е полиция да усмирява членовете на РИК, а впоследствие е подаден сигнал в прокуратурата заради отправена заплаха за убийство.

Зам.-председателят на РИК от квотата на НФСБ Иван Кърцъков, който е с добър опит в местната власт и познато име в Ямбол, е сигнализирал полицията за инцидента, а впоследствие е написал жалба и до прокуратурата срещу Драгомир Димитров от ГЕРБ.

„Случи се нещо, което е недопустимо за институция, каквато трябва да е Районната избирателна комисия. Вчера колегата от БСП Станимир Кескинов ми се обади около 15:30 часа, за да ме уведоми, че председателят на РИК Екатерина Янева (ГЕРБ) е започнала архивиране и унищожаване на документацията на Комисията. Отзовах се веднага, предупредих я, че ще подадем сигнал в прокуратурата и това, което прави е недопустимо. След обаждане от незнайно кого започнаха един по един да пристигат и други членове на комисията. Един от тях бе Драгомир Минков Димитров от ГЕРБ, който още с влизането си изкрещя:“Кои сме ние и кой щял да изпраща сигнали към прокуратурата“. Веднага се засили към колегата Станимир Кескинов, хвана го за ревера и започна да тресе. Аз се намесих, заставайки между тях. Тогава той хвана и мен за якето, продължи да ме тресе и крещи по същия начин. Намесиха се и други колеги. Напрежението ескалира и се обадих на телефон 112“, твърди пред Флагман.бг Иван Кърцъков.

По думите му след пристигането на униформените своенравните действия на колегата му Драгомир Димитров не спрял и директно му казал, че „щял да измете залата с него“.

„За щастие полицейските служители от РУ Ямбол реагираха веднага на тази заплаха и го предупредиха, че ме заплашва със саморазправа в присъствието на органите на реда. Той обаче не спря. Малко по-късно, след като полицаите се отдалечиха в прав текст ми каза, че „нямало да ми се размине“. Не знам кое му дава кураж, за да не спре да ме заплашва,, дали има огнестрелно оръжие, включително и ловно, но от действията му към мен ме карат да изпитват страх за живота си. Заради това подадох сигнал до прокуратурата“, допълни Кърцъков.

„Нищо не се е случило. Не знам какво си измислят. Просто си говорихме на по-висок тон. Не съм отправял такива работи. Никакво напрежение не е имало, колегата от БСП ме хвана за ръцете и аз го изблъсках. Исках да отворя кашон, а той каза, че трябвало да дойде прокурор да го види. А г-н Кърцъков не съм му казвал нищо“, твърдеше от своя страна Драгомир Димитров.

Снимка и инфо: flagman.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram