Георги Йорданов за Георги Гергов: На нас не ни трябва човек, който работи за облаги

„Силно съм притеснен за бъдещето на пловдивската партийна организация. Вече трети мандат БСП-Пловдив се бори за третото място на местните избори и не стига до него“. Това сподели Георги Йорданов, народен представител от ПГ „БСП за България“, пред БСТВ.

Според него хората там не припознават БСП като алтернатива на местното управление на Пловдив и се позова на статистика: на президентските избори пловдивчани са пуснали 60 хил. бюлетини за Румен Радев, на парламентарните избори през 2017 г. – 40 хил. червени бюлетини, а на миналогодишните местни избори – 13 хил. за общински съветници и под 10 хил. за кмет.

„И това е за трети път. А когато самият Георги Гергов се кандидатира за кмет на по-предните местни избори, БСП остана на пето място. Изводът е следният – хората не припознават БСП-Пловдив за алтернатива, тъй като техният лидер, Георги Гергов, не крие своите добри политически и бизнес отношения с ГЕРБ“, категоричен бе Георги Йорданов. Той сподели своите притеснения, че с този лидер пловдивската организация е на път да се превърне от политическа партия в една групировка – секта от 200-300 човека. „Много е чудно, че един човек, в лицето на Георги Гергов, който говори за бъдеще на партията, е готов да я направи една присъдружна партия, която ще повтори съдбата на АБВ“, добави Йорданов.

„Георги Гергов сега е кандидат за председател на градската организация в Пловдив, но ако на градската конференция той защити тезите, които сега представя, той няма да получи подкрепата на пловдивските социалисти. На нас не ни трябва човек, който заради някакви облаги е готов да изпълнява политиката на нашия политически опонент. Затова искрено се надявам, че на градската конференция ще има сериозен дебат, който ще разисква тези въпроси, включително за статута на г-н Гергов в партията“, коментира народният представител.

„Недопустимо е изказването на Георги Гергов, че народните представители трябва да слушат като безгласни букви пресконференциите на министър-председателя, без да могат да изкажат своето мнение и без никакъв дебат. От БСП от край време алармираме за опита за подмяна на демокрацията с диктатура. Явно се иска да се върнат някои отминали времена, но в случая г-н Гергов няма капацитета. С тази си позиция той приглася на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, каза още Йорданов.

По неговите думи правителството въвежда своите мерки безконтролно, въпреки съпротивата на обществени и професионални организации, защото няма дебат. Йорданов категорично отхвърли твърдението на Гергов, че БСП няма какво да каже: „Напротив – ние имаме алтернативна програма. Да, тя не се харесва на г-н Борисов и на г-н Гергов, защото при нея парите няма да отидат при едрите бизнесмени, а при хората. Тези хора, които виждат, че Гърция, която мина през икономически фалит, дава по 800 евро на човек, който не може да се труди по време на пандемията“.

„Хората не се нуждаят от кредити, г-н Гергов, а в края на месеца чакат да получат своята заплата. Тези хора са взели достатъчно кредити, за да се погрижат за своето здравеопазване, за образованието на децата си, а правителството ги кара отново да теглят заеми. А кой ще ги плаща?“, попита депутатът от левицата./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram