В НС: Има кворум – няма кворум. А отвън протести и арести

0
407
Парламентарни избори 2021#

Задържани до обяд бяха шестима души

Без ексцесии преминава второто Велико народно въстание в София към момента. Протестиращите направиха шествие с 50-метрово българско знаме, което бе пренесено под прозорците на властта. 

Полицейско присъствие в 64-ия ден на протестите остава засилено. В района на сградата на бившия Партиен дом полицията откри ножове, метални тръби и бутилки с неизвестна засега течност. Задържани до обяд бяха шестима души.

Полицията продължи да претърсва района около Триъгълника на властта и градинката пред Народния театър и след началото на протеста. На специално изградени контролно-пропускателни пунктове на площад „Независимост“ хората бяха претърсвани за забранени твърди предмети и пиротехника. 

Чрез пост във Facebook профила си президентът Румен Радев коментира , че протестиращите не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е твърдо решен да си върне държавата. 

А междувременно депутатите трудно събраха кворум, регистрираха се едва 127 народни представители. От БСП не влязоха в пленарната зала и заявиха, че мястото им е сред протестиращите. От ДПС участваха в регистрацията. 

След като изчерпаха дневния си ред – приемане процдурата по избор на председател на ЦИК, депутатите гласуваха да започнат работа по точки от утрешния дневен ред. Поради липса на кворум заседанието беше прекратено./КРОСС/ 

реклама