Вежди Рашидов: Държавата не е само ресторанти и театри, трябва да опазим хората живи

0
820
Вежди Рашидов
Парламентарни избори 2021#


Държавата не е само ресторанти и театри. Трябва да разберем и да осъзнаем, че има тежка болест и трябва да запазим хората живи – основно. Никаква файда няма от забогатяващ ресторантьор мъртъв, отколкото жив – по-беден. Това каза в БТВ „Тази сутрин“ председателят по култура и медии в НС и бивш министър на културата Вежди Рашидов. По думите му правителството ще отпусне 30 млн. повече за култура. Рашидов сподели, че според него е грешка, че досега Министерството на културата не е глобило протестиращите, които замерят с яйца сгради – паметници на културата. По думите му отговорност е на сегашния министър Боил Банов да го направи.

Искам да видя какво улицата предлага като послание. А това, което предлага е яйца по паметници на културата. За съжаление институциите от страх не работят. До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата, коментира Рашидов.

Той още първата седмица се еманципира момчето. Обърна ми гръб. Да е жив и здрав. По-скоро какво прави – това е по-важното. Аз го направих министър, а премиерът го назначи, коментира Рашидов относно министъра на културата Боил Банов.

За премиера и събитията около него през последните месеци Рашидов коментира, че „има недъзи, но и стотици добри неща и ако това не го признаем, ние сме един черноглед народ. Грешка е например, че може да излезе на министър-председателя запис от дома му. Това е недопустимо за нито една държава. По думите на Рашидов е недопустимо да се анализира какво е говорил Борисов зад вратите на дома си, тъй като това е негово право.

Относно ситуацията с председателя на НС Цвета Караянчева, бившият министър на културата каза, че тя и премиерът „са си простили“. Разбраха се, че може да е монтаж. Тя му се сърди, известно време сигурно й е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки, поясни Вежди Рашидов./КРОСС/