Васил Божков: Пълни глупости са обвиненията, че съм изнасилвач. Сигурно ще ме свържат и с опита за убийство на папата

0
140

Обвиненията, че съм изнасилвач са пълни глупости, заяви в телефонно интервю за сутрешния блок на bTV Васил Божков. Преди това в предаването тези тежки обвинения му отправи съдружникът му Цветомир Найденов в „Тази сутрин“. „Подобно нещо не заслужава да бъде коментирано. За първи път чувам, че три момичета са подали жалби срещу мен. Създават се измислени ситуации“, каза Божков. Бизнесменът даде интервю по телефона и за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия и отрече да се намира в Дубай.

По данните на прокуратурата Васил Божков е предлагал подкуп от 10 000 лв. всеки ден. „Значи това ми е било основната работа. Мислите ли, че това е сериозно“, попита бизнесменът в ефира на бТВ.

По отношение на другото отправено обвинение от Цветомир Найденов за негова намеса в опита за убийство на Манол Велев, Божков заяви, че това също са пълни глупости. „Какво друго остава – сигурно ще ме свържат и с опита за убийство на папата“, заяви Васил Божков.

Отрече и да е заплашвал Цветомир Найденов и семейството му с убийство.

Той заяви, че няма спомен да е виждал Явор Колев и няма общо с каквито и да било хакерски атаки. Каза и че „може би е виждал, но не познава“ задържания бивш председател на Комисията по захарта Огнемир Митев, нито пък е обсъждал с него теми, свързани с хазарта. 

Бизнесменът бе категоричен, че не дължи нищо на държавата, защото „няма нито една стотинка неплатен данък“.

„Самолетът не е на „Нове холдинг” и кой ви каза, че аз съм пътувал в този самолет. На разположение съм. Къде съм не е най-важното. Така бизнесменът Васил Божков отговори на въпроса дали се намира в Дубай в интервю за предаването „Здравей, България” на Нова телевизията. Той разкри, че не е знаел за спецакцията, организирана в София, при която бяха проверени няколко негови офиса.

Васил Божков заяви, че твърдението на прокуратурата за дължимите над 500 млн. лв., които трябва да изплати на държавната хазна, е злостна пропаганда.

„Никой не каза, че компаниите ми са внесли над 500 милиона в хазната. Не може да се смятаме за нищо. Посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния”, коментира Божков.

По повод думите на главния прокурор Иван Гешев, че е готов да му осигури психологическа помощ, ако се страхува да се върне в България, Божков заяви, че го е страх от тази помощ.

„Нали знаете в какво се изразява – осем месеца в ареста, след това ново обвинение и още осем месеца. 16 месеца психологическа помощ в ареста мисля, че не е много здравословно“, каза бизнесменът за бТВ.

Очаква се предмети от колекцията на Васил Божков да бъдат преместени от офисите му в НИМ. Самият той не вижда връзка между обвиненията срещу него и отнемането на тези предмети.

„Преди време ми предложиха 600 млн. евро за част от колекцията ми“, каза още Васил Божков за Нова телевизия.

Гласове

Коментари от Фейсбук