Валери Симеонов: Тези на площадите са червени кхмери, Караянчева е обаятелна

Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които виждате по площадите са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9-ти септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза.

Това заяви пред Нова лидера на НФСБ Валери Симеонов. Той коментира исканата оставка на председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева, както и нашумялото й изказване в Лом относно протестиращите, които използвали метрото.

„Тя е изключително сериозен политик и човек. Също и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици. Това е партийно събрание. Метрото не е на Борисов. То е мое, ваше и на всички граждани, то е построено с нашите пари. С тези думи искам да изразя подкрепата си към нея”, каза Симеонов.

„И в момента съм убеден, че е имало връзки на високо ниво между ГЕРБ и ДПС, но те са скъсани вече“, каза още той и обясни, че те са били прекратени още от началото на протестите. 

Според Симеонов президентът Радев е „вечно сърдитото дете, което тропа с крака“.

„Мисля, че това е несъстоятелна идея – за 6 месеца откъде ще намериш експерти, които да са навлезли толкова добре, че да продължим без сътресения”, обясни Симеонов по повод исканията за експертен кабинет.

Според него за следващите избори машинно гласуване няма да може да има – заради пандемията, която е забавила всякакви срокове и поръчки за машини. По думите му има много по-сериозни манипулации при това гласуване, защото имало повече възможности – например кой пише софтуера.

Лидерът на НФСБ обяви, че е писал сигнал до здравния министър, защото депутатите от БСП не носят маски в парламента.

Припомняме, че според последната наредба на МЗ маските на закрити обществени места са задължителни, но според изричено становище на здравния министър проф. Костадин Ангелов сградата на Народното събрание не е закрито обществено място и депутатите са задължени  да носят маски само в помещенията, които са достъпни за граждани.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram