Валентин Вацев: Глобалисткият проект на Америка отново набира сили

Глобалисткият проект на Америка отново набира сили. Новите отношения на САЩ с Европа ще напомнят удивително старите – преди Тръмп. Засилване на глобалистките импулси в общоевропейското ръководство, което е парекселанс глобалистко. В Европа има готовност да се приеме новата помощ на американската администрация.

Това коментира пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев.

„Да, Байдън ще спечели, но победата му не е чиста“, отбеляза той, като уточни, че се наблюдават твърде много нарушения на здравия разум и логиката, но победата му е реална. Той посочи, че не очаква гражданска война след обявяването на победителя от изборната надпревара, но подчерта, че американското общество остава много разделено.   

Международният анализатор прогнозира силно влияние на американските промени върху българската вътрешната политика. Според него това влияние няма да се усети веднага, но до края на годината ще бъде очевидно. По думите му партиите на Христо Иванов и „СДС-остатъчни“ няма да са склонни да прощават на Бойко Борисов да дострои „Турски поток“.


Вацев прогнозира, че особените бонуси от поврата в американската политика ще дойдат за българските сили, които са свързани с демократите в САЩ:

„Това е партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Те получават огромен бонус в бъдещите избори в България, предполагам, че те са пили шампанско още вчера. Може би ще успеят, не е късно, за да информират Вашингтон, че те са техните хора в България“.  

По думите му Байдън ще гледа на НАТО като на инструмент за антируски натиск:

„Някои анализатори са склонни да очакват от руската силова групировка остри действия по границата между Русия и НАТО. … Рязко увеличаване на скоростта на създаване на т.нар. проект Триморие. … Смята се, че това е време за руска военна активност – има се предвид времето между провеждането на изборите в САЩ и датата на инаугурацията на новия американски президент (20 януари 2021 г.), което е около два месеца и половина. Това е светло време за военни действия“. 


Според анализатора ще се изострят качествено отношенията на САЩ с Русия. Той не изключи военно напрежение между Украйна и Русия:


„Украйна е готова за война с Русия и там са възможни въоръжени сблъсъци“.

Руският офшорен елит ще се засили и те вече пият шампанско за победата на Байдън, коментира още Вацев.

„Първата работа на администрацията на Джо Байдън ще е да спре търговската война срещу Китай“, прогнозира Вацев. По думите му екипът на Байдън ще окаже съществена подкрепа на Ли Къцян и китайските троцкисти: 

„Проблемите на официалното ръководства на Китай с китайските троцкисти ще се засилят и ще се задълбочат“.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram