Бутафорни мерки срещу COVID-19 в завод ”Язаки” – Димитровград

Абсолютен хаос и човешко стълпотворение пред завод “Язаки” в Димитровград. Скандална снимка в социалните мрежи показа нагледно нарушаване на карантината и мерките, наложени от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Днес снимката е придружена и с клип, а струпването на хора – още по-голямо.

Мерките, наложени от държават, за да се ограничи разпространението на COVID-19 се оказват бутафория или по-скоро масово не се спазват. Контрол липсва, липсват и сериозни санкции, а заради това се наблюдават и масовите нарушения. 


“Стачка” крещят служителите в двора на фирмата и отказват да влязат на работа. Не е ясно за какво са решили да протестират. 


На снимката пък, публикувана преди дни, се вижда как работниците съвсем спокойно са се струпали на двора в почивката на раздумка. Публикацията в социалните мрежи е придружена и с текст: “А ген. Мутафчийски се оплакваше от фризьорите”. 


В предприятието за производство на електрооборудване на автомобили в Димитровград  работят около 2500 души и то в непосредствена близост, въпреки мерките, въведени от Националния оперативен щаб. 


“При нас мерките се спазват, доколкото е възможно. Има дезинфектанти в завода. Маски се дават от лекарския кабинет в предприятието срещу записване, за да няма злоупотреби. Няма как вътре да има дистанция. Става дума за производствени линии, все пак – работи се човек до човек и е пълен абсурд да се случи това с разстоянието. Но се прави каквото може. Относно почивките – инструктирани сме да стоим по двама на маса. Но нямаме ресурс, с който началниците на смяна да вардят хората. Те се събират, пускат си чалгиите, гледат клипове, пушат цигари. При нас поне е спокойно”, заяви пред FrogNews работник от завода на японската фирма в Сливен.


Друга обаче е картинката, представена от служителите на предприятието в Димитровград


“Храним се в столовата един до друг. Работим един до друг. Тоалетните са в критично състояние. Нямаме маски. Няма дезинфектанти. Никой не ни раздава такива неща. Не стачкуваме за заплати. Всички имаме деца, близки. В “Язаки България” работят хора от много села и градове. Ако се зарази един, ще пламне цялата страна”, обясняват потребители в социалните мрежи.


Очаква се и проверка от РЗИ-Хасково.

https://www.facebook.com/grigor.zdravkov/videos/2811361012281311/?t=6

Само заедно можем да се справим с COVID-19.  Всеки един от нас е отговорен за тази борба. Нека бъдем дисциплинирани. Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете  се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram