БСП ще отбележи 130-годишнината на организираното социалистическо движение в България

0
695
Парламентарни избори 2021#

БСП ще отбележи 130-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България. Юбилейната годишнина ще бъде чествана на 31 юли от 10.30 ч. с поднасяне на венци и цветя и отдаване на почит пред паметниците под връх Бузлуджа – на Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд и на Първооснователите. Традиционно ще бъде връчена и наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“.

В същия ден от 13.00 ч. в Художествената галерия в град Казанлък ще се проведе конференция „130 години БСП – настояще и перспектива пред лявата идея“, организирана от Национален политически институт „Димитър Благоев“ към НС на БСП и Фондация „Дума“. В конференцията ще вземат участие народни представители, политолози, социолози, историци, международници, коалиционни партньори на БСП, членове на обединенията на младежите, жените и ветераните в БСП, кактo и симпатизанти на лявата идея.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:https://bsp.bg/news/view/20604-bsp_shte_otbeleji_130godishninata_na_organiziranoto_sotsialistichesko_dvijenie_v_bylgariya.html

реклама