БСП поиска изслушване на Гешев в парламента и Пеевски да дойде на работа

0
321

Депутатът от ДПС Делян Пеевски и главният прокурор Иван Гешев да бъдат изслушани в парламента. За това призова от парламентарната трибуна соцдепутатът Антон Кутев.

“Ще използвам възможността да ви зачета глава 10, чл. 113 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, който гласи, че парламентът и избраните от него комисии, могат да извършват изслушвания по въпроси, засягащи държавни и обществени интереси.


На основание на това аз настоявам да се направи, да се организира от председателя изслушване по въпроси, засягащи държавни и обществени интереси и по-конкретно по въпроса какви са правомощията на прокуратурата.


Дали в действията на прокуратурата има неща, които надхвърлят реалните конституционни и законови правомощия на Прокуратурата, с което да стартираме един обществен разговор за това дали има нужда от законови промени, има ли нужда от конституционни промени. Няма кой друг да това освен Народното събрание“, мотивира се Кутев.


По думите му цялата държава се тресяла заради Гешев, а на тези неща трябвало да се обърне внимание.


“Чувам ежедневно всякакви слухове. Някакви министри били на Делян Пеевски, той управлявал съдебната система, той назначавал. Айде да вземе да дойде на работа, поканете го изрично, за да вемем да разберем какво управлява и какво не. Убеден съм, че в тези слухове има много вярно. Може да ме опровергае”, каза още той.

Фрог

Коментари от Фейсбук