БСП: Няма да оставим хората с увреждания на произвола на правителството

0
278

„Няма да оставим хората с увреждания на произвола на правителството. БСП внесе предложение, с което настоява да бъде удължен срокът на действие на ТЕЛК решенията, които изтичат по време на епидемиологичната обстановка“. Това заяви Корнелия Нинова по време на среща, заедно с депутатите от левицата Надя Клисурска, Виолета Желева, Кристина Сидорова, Антон Кутев и Георги Гьоков, с майките от движението „Системата ни убива“ пред парламента.

Майките от движението заявиха, че над 5000 души с увреждания за този месец ще получат по-малко от половин инвалидна пенсия поради това, че нямат възможност да подновят ТЕЛК решенията си без да застрашават здравето си. 

„От БСП винаги сме подкрепяли хората с увреждания и ще продължим да разрешаваме техните проблеми чрез законодателни инициативи“, заявиха депутатите от ПГ на „БСП за България“ Кристина Сидорова, Виолета Желева и Надя Клисурска, които присъстваха на срещата с майките пред парламента. 

От БСП коментираха още, че преди близо месец министърът на здравеопазването е поел ангажимент този казус да бъде решен, но към днешна дата няма последващи действия и подчертаха, че от БСП вече са  внесли законопроект, с който настояват срокът на тези експертни решения да бъде продължен за периода от време – от извънредната епидемиологична обстановка и два месеца след неговото изтичане.

Гласове

Коментари от Фейсбук