Борисов: Ще имаме 120 депутати. Но ако не ги съберем, следва работа!

На всички стана ясно, че приказките за ВНС и нова Конституция са били напразни.

Това каза премиерът Бойко Борисов във Видин, става ясно от видеоклип, публикуван на официалната страница на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“.


Премиерът посочи, че партията на Слави Трифонов не го подкрепя.

Но в джипа му имаше изненадващ гост – видинчанката Росица Кирова. Тя е бивш общински съветник от НДСВ във Видин, после на ГЕРБ, след това кандидат-кмет срещу ГЕРБ (стигна балотаж), понастоящем координатор на партията на Слави Трифонов за региона. В компанията на зам.министър Николай Нанков те провериха как върви строежът на пътя Видин – възел „Макреш“. Кирова има и своя политическа формация. Казва се „Единни за промяна“, чрез нея се бори за инфраструктурно развитие на Северозапада. Инспектираното трасе е едно от нещата, за които тя и много местни хора настояват от доста години.

В диалозите по време пътуването Борисов наричаше дамата приятелски „Роси“. Тя пък видимо кокетничеше. Борисов й заръча да помага чрез контрол. Тя отвърна, че ще помага, защото с контрола хората помагат и на себе си. Няколко пъти му благодари за свършеното за региона.

По думите на премиера вчера са станали ясни много неща.


ДПС е подкрепяла ГЕРБ. На всички стана ясно, че приказките за ВНС, нова Конституция са били празни приказки. Всеки знае, че това, което предложихме, е просто чернова. Това е проект, в който всеки ред и абзац може ВНС да промени. Оказа се, че всички са лъгали, че искат промени. Сега искат да има насипен парламент, за да има пак кабинет от типа „Орешарски“. Това е целта. Много хитър сценарий изиграха. Отидоха, подплашиха Доган и сега направиха какво? Отново БСП, ДПС, Радев и олигархията – заедно.

На въпрос дали го притеснява, че не го подкрепят, Борисов посочи: „Радва ме, че още една лъжа падна. Стана ясно кои са сценаристите и какъв е сценарият“.

Ако не съберем подкрепата, следва работа.

Ще съберем 120 депутати, предложението ни беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт, каза още премиерът Бойко Борисов във Видин.

„Ще съберем 120 депутати. Отново стана ясно. Започват да умуват какъв е бил проектът за нова Конституцията. Какъвто и да е, ВНС може да промени всичко в него – от първата до последната страница. Това беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт. После може да стане това, което каже БСП, ДПС и всички, които са във ВНС. Защо не искат? Защото са лъгали“, посочи премиерът.

Интересно, че структурата на ГЕРБ във Видин бе почти разтурена, след като Цветан Цветанов приобщи няколко местни фигури. Борисов пубикува и отделна снимка с Кирова. Посланието бе, че се чувства спокоен в града.

А освен всичко Кирова е и бизнесдама. Тя е един от собствениците и изпълнителен директор на „Дунавски драгажен флот Видин“ АД.

Изявата на Кирова доведе до отстраняването й от координаторските функции при Трифонов. „Вече не е областен координатор на „Има такъв народ“, заяви пред „Дневник“ зам.-председателят на партията Тошко Йорданов. Малко след това името й бе махнато от сайта на формацията. Самият Борисов бе коментирал малко по-рано за нея: „Тя е жена, с която се познаваме от много години. Беше организатор на протестите тука. Само че тя е жена, която като види, че нещо хубаво се прави, може да каже „благодаря“./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram