Борисов: С Цветанов се разделихме след 20 г брак. Той си има ново семейство, при мен останаха децата

Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Това каза премиерът Бойко Борисов на излизане от новия катедрален храм „Свети Кирил и Методий“ в Ловеч, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак – той си има ново семейство, а при мен останаха децата. Лоша дума няма да кажа. Желая му успех“, допълни той.

Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат с аплодисменти в Ловеч. С него е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Министър-председателят инспектира ремонт на местен храм в града заедно с кмета Корнелия Маринова. Премиерът коментира, че това е една от най-добре изрисуваните катедрали у нас.

Премиерът и градоначалникът бяха посрещнати в новия катедрален храм. „Св. Св. Кирил и Методий“ от владиката Гавраил, който връчи и Ордена на Ловчанската света митрополия на Бойко Борисов за заслугите му за помощ на църквата. „Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги“, каза владиката.

„Благодаря за този орден и това е направено за хората. За нас е важно да пазим вярата си. Напомням, че ние единствени не затворихме църквите“, каза Борисов.

Митрополитът му благодари за вярата към Светия синод и вярата на премиера в църквата.

„Даже ни се подиграваха с теб, че сме казали, че няма да има заразени, а то точна така стана“, каза Борисов.

С постановление на Министерския съвет от 27 декември миналата година бяха отпуснати нови средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч. Сумата бе в размер на 141 701 лева. От тези средства 100 000 лева бяха предназначени за довършване на новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч (за изографисване 70 000 лева и за витражи 30 000 лева). Други 21 293 лева отидоха за ремонт на храма „Света Троица“ в село Лисец, а 20 408 лева са за ремонт на храма „Свети Йоан Рилски“ в кв. „Гозница“ в Ловеч. Общата сума за дейности в Ловчанската епархия е 204 000 лева, като от тях 141 701 лева са за Община Ловеч.

Борисов посети и българско предприятие в района, където обсъди мерките в помощ на бизнеса заради коронавируса. На място се похвалиха, че благодарение на помощта, не само не са усетили кризата, но и увеличават оборотите си.

В друго местно предприятие – за мебели, собственикът се похвали, че изнасят за куп страни, включително и за Австралия.

Епицентър