Борисов: С Цветанов се разделихме след 20 г брак. Той си има ново семейство, при мен останаха децата

0
834

Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Това каза премиерът Бойко Борисов на излизане от новия катедрален храм „Свети Кирил и Методий“ в Ловеч, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак – той си има ново семейство, а при мен останаха децата. Лоша дума няма да кажа. Желая му успех“, допълни той.

Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат с аплодисменти в Ловеч. С него е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Министър-председателят инспектира ремонт на местен храм в града заедно с кмета Корнелия Маринова. Премиерът коментира, че това е една от най-добре изрисуваните катедрали у нас.

Премиерът и градоначалникът бяха посрещнати в новия катедрален храм. „Св. Св. Кирил и Методий“ от владиката Гавраил, който връчи и Ордена на Ловчанската света митрополия на Бойко Борисов за заслугите му за помощ на църквата. „Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги“, каза владиката.

„Благодаря за този орден и това е направено за хората. За нас е важно да пазим вярата си. Напомням, че ние единствени не затворихме църквите“, каза Борисов.

Митрополитът му благодари за вярата към Светия синод и вярата на премиера в църквата.

„Даже ни се подиграваха с теб, че сме казали, че няма да има заразени, а то точна така стана“, каза Борисов.

С постановление на Министерския съвет от 27 декември миналата година бяха отпуснати нови средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч. Сумата бе в размер на 141 701 лева. От тези средства 100 000 лева бяха предназначени за довършване на новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч (за изографисване 70 000 лева и за витражи 30 000 лева). Други 21 293 лева отидоха за ремонт на храма „Света Троица“ в село Лисец, а 20 408 лева са за ремонт на храма „Свети Йоан Рилски“ в кв. „Гозница“ в Ловеч. Общата сума за дейности в Ловчанската епархия е 204 000 лева, като от тях 141 701 лева са за Община Ловеч.

Борисов посети и българско предприятие в района, където обсъди мерките в помощ на бизнеса заради коронавируса. На място се похвалиха, че благодарение на помощта, не само не са усетили кризата, но и увеличават оборотите си.

В друго местно предприятие – за мебели, собственикът се похвали, че изнасят за куп страни, включително и за Австралия.

Епицентър

Коментари от Фейсбук