Борисов: По-опитен човек от мене няма. Мога да ръководя най-добре от всички

Ако всички сме мъдри, ще има правителство. Има време партиите да узреят. Назначават се 20 министри, без политически лица. Ние подкрепяме политиките на ПП, но им казваме да не търсят първи или втори мандат. Най-лесно третият мандат ще е с “Възхода”. Това правителство ще е с кратък мандат-за три месеца, до лятото или до местните избори.

Това каза по БТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 


Гешев не съм го чувал от години. Ние сме за всеобхватна съдебна реформа. Никога не съм имал кюлчета. Да съм се притеснявал, че съм си държал фалшиво евро в чекмеджето ли? Аз ги видях, че Радев снима с дрон. НСО видяха, че той си играе. Когато дойде Кирил Петков и го питате за Лена и парапета…. 

Живял съм с жена – банкерка толкова години. Елементарна им бе схемата, но не сработи. Винаги съм бил народен човек, те и в тоалетната ме записват. Какво като ме записват-народът пак сложи ли ме пръв?! Най-веротно ме записа този, който записа Кирил и Лена на парапета. Ще обединим сили да го намерим /бел. ред. този който записва/.  Ето ви още една коалиция.  Имаме еднакви неволи и врагове. Никога не съм имал кюлчета. Работил съм с милиони в “Ипон”. 


Можем да направим правителство при първия мандат, но няма да е спокойно. Радев проявява мъдрост и търпение, че да се свикне, че ние сме победители, а другите са загубили.  

Ние сме първи, това го иска народа. Всичко останало е катастрофа. За да няма его и ядосани по трасето, не трябва да се говори за първи и втори мандат. Има много добра коалиция в парламента за самолетите, диверсификацията, КПКОНПИ. Машините остават в пълния им обем.  Всеки, който иска да гласува на машините на Мадуро, може да го направи. Сто процента остава машинния вот. Те си остават машините. Има негласували за никого. 

Обещал съм си да говоря с факти – махнати са машините – не са. Остават с пълния си обем. Подкрепям ДБ, ПП, че не е осигурен машинния вот да е сигурен. Нека експертите да гарантират – отрязъците да се подпечатват в урна и да се изброят. Как ще обжалваме изборите с някакви флашки. 


Предлагаме вариант да си говорим по някакъв начин. Плевнелиев издигна името на Христо Иванов. Не бяхме го чували. Не искат така-добре. Искат с контактни групи. Асен Василев подготви 4 бюджета.  Разговорът за отворен бюджет сега се води в зала “Изток”, вместо в парламента. Ако ме покани царя на разговор, аз нямам очи да не отида. След като Плевнелиев извади Христо Иванов, значи трябва да отиде. Петков и Василев трябваше да отидат и да кажат “Добър ден” от уважение. 


Ние ще се срещнем, когато се подготви. ходил съм на лидерски срещи от Белия дом до Париж и Москва. Тази лидерска среща има смисъл, когато се каже, е се подкрепя този и този бюджет. Сега какдо да си кажем. Те казват- няма да ви подкрепя, и аз това казвам. Какво е в душата ми е без никакво значение. Всички ме питат защо съм толкова добронамерен. Защото ме интересува зимата, защото ще е тежка. 


Толкова искам да нямам конкуренция в никоя партия. Да кажа, че ги победих с всичко. Народът е този, който казва да се оттегли. Те с 9 процента не се оттеглят. По-опитен човек от мене няма. Мога да ръководя най-добре от всички. Готов съм с кабинет-прекрасни хора- нови и стари министри. Като дойде това време ще ги видите. Ядосан съм от това, което направи вчера Росен Христов.

Служебното правителство не е да дава оценки, а да прави избори. Има ДАНС, следствие. Защо ще напада нашите партньори. Той вчера извърши политическа атака срещу ПП. Ние сме казвали, че това е вярно. Министърът каза чудовищни неща, и се надявам Сашо Кеша да отговори. Аз не вярвам на този министър, дали е иронично или не – оставям на зрителите да преценят. Тайно се надявам, че Делян Добрев не е прав, както и министърът. 

Почваме да искаме оставката на енергийния министър. Оставката на Дерменджиев е акт на поемане на отговорност. Изчегъртаха се професионалистите, най-вече от Бойко Рашков. Обясняват, че батерии нямат. Е кой да ви ги купи. Ще кажа какво е наследено от мен  – във време, когато светът се тресе от миграционната криза, само ние решихме експертно проблема. 


Радев не се е уморил от служебни правителства. Същите са ни отношенията. Но когато прави добри неща и се държи мъдро- не мога да кажа обратното. Говорихме си по време на европредседателството в Брюксел. Беше много назад. Ако има парламент е по-добре за страната.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram