Борисов: Няма да си дам имунитета!

Няма да си дам имунитета! Защо вчера ми го поискаха? За да няма правителство!

 Нямам никакво притеснение. Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания!

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Не, категорично няма да си дам имунитета, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента. Дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души и изтичането на информация? Защо вчера, а не преди месец? Аз две години бях без имунитет. Поискаха ми го вчера, за да няма правителство. Ясно и точно“, категоричен бе пред журналисти Борисов, след като снощи Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Борисов обвърза искането на имунитети на политици и изтичането на записи с приемането на механизма за контрол на главния прокурор.

В момента, в който приехме закона за контрол над главния прокурор, се раздвижиха със страшна сила, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента“, каза лидерът на ГЕРБ.

Хаосът е много голям, коментира Борисов и свърза ситуацията у нас с тази на Балканите и в Украйна.

„Хаосът в държавата е толкова голям, особено при липсата на бюджет. Ами това, което се случва в Косово, ами войната в Украйна. Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания“, добави той.

„Днес ще се видим пак с ПП и ДБ, защото хаосът в държавата вече е голям“, уточни още Борисов.

„Аз Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетия, какво да ви отговоря на този въпрос“, каза Борисов по повод излязлата информация, че нейното име е замесено по казуса „Барселонагейт“.

Лидерът на ГЕРБ повтори, че няма никакви притеснения, няма и имот в Барселона. Той потвърди, че преговорите между ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ ще продължат.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram