Борисов нареди на министър Ангелов: Възстановете още днес „зелените коридори“!

0
1529
Парламентарни избори 2021#

 „Възстановете до 8 март, до следващата доставка, „зелените коридори“. Това нареди премиерът Борисов на здравния министър проф. Ангелов като поясни, че утре трябва да дойде и още една доставка с ваксини – над 22 000 от Pfizer.

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в педиатрията в „Пирогов“. Заедно с него е здравният министър проф. Костадин Ангелов. Те бяха посрещнати от директора на болницата проф. Асен Балтов.

„Детското отделение може да поеме 10 000 деца, които да останат на лечение. Навсякъде има кислород, УВ лампи“, обясни проф.Балтов.

Министър-председателят Бойко Борисов се увери на място в резултатите от финалния етап на пълния цикъл на модернизиране на УМБАЛСМ „Пирогов“, осъществен с подкрепата на държавата. През изминалата година правителството отпусна 14 995 760 лева на най-голямата спешна болница в България за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение.

„Това си е нова болница, отпуснахме всички необходими средства, за да може да се реновират всички клиники и да имаме най-доброто“, категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят разгледа реновираното детско спешно отделение на болницата, за чието обновяване са усвоени 720 000 лева. През отделението годишно минават над 40 000 малки пациенти, от които 10 000 деца остават на лечение в педиатричните клиники.

„Приключва цялата енергийна ефективност на 5 сгради. Имаме изцяло обновяване на външния им вид, смяна на дограмата, отопление, осветление. Разполагаме и с най-съвременна апаратура“, добави директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Епицентър

реклама