Борисов към опонентите си: Пак няма да направят правителство

Председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и десетки младежи на ГЕРБ посетиха храм Рождество Христово в Шипка. Правителството на Борисов отпусна 1.6 млн. лв. за реконструкцията на храм-паметника. Митрополит Киприян отслужи водосвет и подари на лидера на ГЕРБ ценна икона. 27-метровият купол щеше да падне, но благодарение на правителството на ГЕРБ се възстанови.

„За патриотите, които много обичат да ходят на Шипка, ето – показваме резултати. Колегите от „Да, България“, които винаги са се мисли за големи юристи, но спазват закона, когато си искат. Ние сме били виновни, че не четат Конституцията и не са си регистрирали листите в Стара Загора.

ЦИК със своите 15 члена е назначена от Радев – само 4 души са от ГЕРБ, а ние сме им били виновни. 11 техни хора са гласували срещу регистрацията им за изборите. Искат да оправдаят грешките. В ЦИК ще ги подкрепим, но да не ни упрекват“, обяви Борисов.

„За двойното гражданство на Кирил Петков мога само да кажа: Четете не само Винету, а и законите! Единственият им проблем е, че сме по-добри от тях – нулева миграция, най-ниските цени, най-евтиния ток. Половин милиард похарчиха за избори.

Само за 5 дни умряха 500 българи! 10 пъти повече от миналата година по това време. Когато цяла Европа се радва на пълни стадиони, ние затваряме, а благодарение на Кацаров и Радев българите умират.

Това ли му е успешното на Радев?! Защо им трябваха 6 месеца да се мотаят с Плана за възстановяване?! Защото в сферата на енергетиката трябваше да обслужат лобистки интереси. Ясни са и фирмите, които ще се възползват от тях.

Извадиха санирането със съфинансиране. Вместо да обновим блоковете в Стара Загора и Казанлък, ние ще дадем парите за батерии и солари. Върнаха и предложението за заеми с предложението на ГЕРБ за грантове. Извадиха и „Напоителни системи“, за да не сме конкурентноспособни на зеленчукопроизводителите в другите страни“, категоричен бе той.

„Какво ни очаква ли?! Партиите не си говорят, кризата е огромна, инфлацията е чудовищна, пълен хаос! „Доброто управление“ на Радев е пик на цените на газа и тока. За Радев пак ние сме виновни.

Учуден съм от наглостта им. Взеха парите от пътищата за пенсиите, но и тях излъгаха и им дадоха 75 лв. Отново няма да се направи правителство, защото всички са в уплах. Да видим как ще управляват, видяхме им кадрите. Предстои и сериозен натиск от Северна Македония. Лично ще проверя дали са поругали български гробове до Кавадарци. Партията е в кондиция, българските граждани няма повече да търпят такова отношение“, завърши председателят на ГЕРБ./КРОСС/