Борисов задъхан след обвиненията на Гешев: Само аз съм му виновен! Никакви листчета и предупреждения не съм пращал

От изявлението на Иван Гешев не чух да споменава Румен Радев, не чух Христо Иванов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев. Само аз съм му виновен. На нито един прокурор или съдия не съм се обаждал, не съм пращал листчета, нито предупреждения.

Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод дадената по-рано пресконференция на главния прокурор Иван Гешев.

„В България, ако не кажеш „Борисов“, нищо не е казано. Защо не каза за който и да е друг, а само моето име. Аз това влияние съм го заслужил с изборите, а не защото някой ми го е дал. Хората са се произнесли дали сме политически боклук или не. Ако аз съм проблемът, да го реши. Повторен арест вече не ме плаши, подкрепата на хората е очевидна“, добави Борисов, който видимо беше задъхан може би не само от стълбите в кулоарите на парламента.

Той напомни, че освобождаването на Гешев е в правомощията на Висшия съдебен съвет и подчерта, че „на никого нито се е обаждал, нито е давал указания“. Все пак каза, че с главния прокурор се чул в първите минути след атентата срещу него, за да разбере как е той и семейството му.

Три години се иска оставката на Гешев от всички политици. Когато г-жа Габриел каза, че законите и оставката са първи в нейната програма, изведнъж станахме лоши, посочи още Борисов.

Той за пореден път отрече за къща в Барселона и риторично попита колко години „го мъкнат“ този случай.

Бойко Борисов посочи, че е важно да се приемат законите, за да няма война между институциите, както и да бъде излъчено редовно правителство.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram