Борисов: Да забравим лидерската среща! Тя създаде нова разделителна линия

„Колкото по-бързо забравим вчерашната среща, толкова по-добре. Срещата не произведе нищо освен една нова разделителна линия“. Това каза пред журналисти в кулоарите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той изрази позицията си за лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„Това е помпозната проява за издигане на кандидат-кмет на София месеци преди изборите. Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка”, поясни лидерът на ГЕРБ.

„Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тема по управленска програма, защото бюджетът е отражение на управленската програма. Нито тема, свързана с Украйна, пакетите с военна помощ. Нищо от това, което обществото чака. И разбира се – наводненията. Какви мерки, колко пари, докъде са стигнали комисиите, кога хората в Северозапада ще видят резултати по действията на правителството. По нито една тема не се говори“, каза той.

Борисов каза, че не обича да изнася неща от кухнята, но няколко важни теми иска да засегне.

Първо е темата „Възраждане“. „Категорично осъждам тяхното поведение с агресията, провокациите и езика на омразата. Тези, които ги подкрепят са българлски граждани и всеки може да прецени дали да ги подкрепя повече. Но темата ГЕРБ-„Възраждане“ не съществува и ние сме против това, което се случва във Варна, в София, особено агресията, побоищата“, каза той.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram