Борисов: Главният прокурор си мисли, че ме страхува

Ако няма кабинет с първия мандат, няма да има и с втория, коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не се меся в работата на Мария Габрел, но тя трябва да продължи да търси сечението, по което би могло да се направи правителство. Все още се надявам на разум от цялата политическа класа“.

По думите му не е грешка, че Мария Габриел е поискала оставката на Иван Гешев:

От много години политици искат тази оставка и до този момент скандал не се е разразил. Именно заради това този скандал ни право твърдо убедени, че политическата класа трябва да се меси само чрез Конституцията и законите“.

Борисов заяви, че е поел личен ангажимент пред избирателите и евроатлантическите партньори за подкрепа на проектозаконите, внесени от Крум Зарков

„Пред западните посолства, ако щете. В лично качество, заедно с г-жа Атанасова, законите на Крум Зарков да бъдат приети (…) Министърът на правосъдието днес е внесъл тези закони, нашата парламентарна група е поела ангажимент да ги подкрепи. Какви са – този, който ги е писал, носи отговорност. Между първо и второ четене могат да се поправят грешки и неточности, но във всички случаи това законодателство трябва да бъде прието.

Главният прокурор само за мен говори, мисли, че ме страхува. Само за мен говори. Чакайте, аз съм бил главен секретар, ако мисли, че така лесно ще ме страхува… Само Бойко, Бойко, Бойко… Аз съм само депутат на първия ред“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram