Борисов: Въртете антибиотиците, ‘фатката е да се пазиме

0
3921

Поставеният под карантина заради коронавирус министър-председател Бойко Борисов направи импровизирано обръщение към нацията във „Фейсбук“. В триминутен монолог, излъчен на живо в официалния профил на премиера в социалната мрежа, той засегна почти всички злободневни теми и отправи различни призиви към гражданите. Също така бяха смъмрени неназовани медийни източници заради вероятно представяне на подвеждаща информация.

Ето цялото изявление на Борисов (със запазен словоред и правоговор):

„Здравейте! Искам да поздравя тея лъжливи сайтове. Със вуду магиите и измишльотините. Как не ви е срам, бе? Как не ви е срам!? Как не ви е срам, бе! Няма да бъде затваряна държавата. Напротив. Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам к’во е първата седмица, к’во е втората, кога е тежко. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват. Затова и усилихме и болници, и полицаи, огнеборци, всичко. В началото затваряхме държавата, защото не знаехме к’во е. Да, даде ефект. Сега знаеме к’во е. Сега знам, че самодисциплината, грижата за другия човек, за себе си – само т’ва ни спасява.

По петстотин оздравяват – те тря’ва да работят. Държавата няма да спира! Психиката на хората трябва да е стабилна. Страшно и гадно – спор няма. Преодолимо ли е? Преодолимо е. Заедно можеме ли? Можеме. Имаме ли всичко осигурено за следващите месеци? Имаме. Гладен няма да остава никой. Ваксините почват… (закашля се) прощавайте, да излизат. Февруари, март, април – ше изправа е така държавата (вдига длан нагоре). Не се подвеждайте по лъжците! Те това целяха – пуч. Сега да няма парламент, да не мо’е се взимат решения, да не мо’е се финансират системите. Държавата да се срути и да кажат: „За това е виновен Бойко! Айде сега ше правиме президентска република и ше… отиваме на друго място!“ Няма да стане.

Дванайс’ти ден… надявам се скоро да съм сред вас. Силен съм, чувствам се… достатъчно уверен. Да увера хората да преодоляват вируса. Тежко е, разчитам на моите юнаци – докторите, сестрите, водещите ни лекари. Сменяйте протоколите. Едните антибиотици не дават резултат, другите дават. Въртете ги, вие разбирате повече. Помагайте на всеки един човек! И Господ да е с нас! Не вярвайте на смрадливите – не отровните, смрадливите, които… т’ва е престъпление, което правите – да лъжете от мое име. Желая ви лек ден! Всички мерки се изпълняват. Пазете се! ‘Фатката е да се пазиме! Да не се заразиме повече от необходимото, масово. И така ще минеме най-добре в Европа. Още сме на 17-о место. Благодаря ви!“

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2926512630910121/?t=0

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2926512630910121/?t=0

Коментари от Фейсбук