Бойко гузно се натегна на Президента

0
496

Бойко Борисов отива до масата на президента Румен Радев и му подава ръка. Въпреки лекото двоумене на последния, премиерът го потупва по лявата ръка, докато в крайна сметка не поеме дясната му.

Това се вижда от видео от събитие по повод 30-годишнината на КНСБ, на което канени са и двамата, пише ClubZ. Явно клипът е заснет от екипа на премиера Борисов.

„Има висока степен на вероятност Румен Радев да е съпричастен към престъпна дейност“, обявиха от Прокуратурата

Президент и премиер се ръкуваха въпреки очевидното нежелание на държавния глава. Ръкостискането беше кратко – колкото да го уловят камерите и фотоапаратите. След това премиерът бързичко отиде към друга маса.

Стискането на ръце идва след продължително напрежение между двете институции. Радев твърди, че е бил подслушван от Борисов. Става дума за записите, разпространени от прокуратурата. В тях президентът говори с командира на Военно-въздушните сили (ВВС) ген. Цанко Стойков. Двамата обсъждат проверката на КПКОНПИ около назначаването на съпругата му Десислава Радева във ВВС през 2014 г.

Часове преди двамата да се срещнат президентът заяви:

„Очевидно е, че този министър-председател използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи“.

Премиерът твърди, че няма нищо общо с подслушването. Радев е „закачен“ в рамките на СРС, поискано от ДАНС. Прокуратурата твърди, че е разследвана фирма, правила доставки за милиони за армията.

Източник: ClubZ

https://gospodari.com/

Само заедно можем да се справим с COVID-19. Всеки един от нас е отговорен за тази борба.

Нека бъдем дисциплинирани.

Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис