Бойко Борисов води по номинации в ГЕРБ-Пловдив за депутатските листи

0
1098
Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov arrives for an EU summit at the Europa building in Brussels, Wednesday, April 10, 2019. European Union leaders meet Wednesday in Brussels for an emergency summit to discuss a new Brexit extension. (AP Photo/Alastair Grant, Pool)
Парламентарни избори 2021#

Премиерът Бойко Борисов очаквано е с най-висок рейтинг в пловдивската листа на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. Това се потвърждава от номинациите за кандидат-депутатите, предава „Марица“.

Лидерът на ГЕРБ, който от 2009 г. води листата в Пловдив, има 324 гласа. След него веднага се нарежда бившият кмет на Пловдив и градски председател на партията Иван Тотев, за който своя вот са дали 308 негови съпартийци.

Председателят на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова е събрала подкрепата на 115 участници в номинациите, а нейният колега – депутат Атанас Ташков – 65.

С респект сред своите се ползва и общинският съветник от ГЕРБ Георги Василев, който оглавява партийната структура в район „Южен“. Той е подкрепен от 45-ма членове. Общо над 60 са номинациите, но доста от тях са с по един – два гласа.

Заради извънредните мерки  членовете на ГЕРБ сa гласували предимно по електронна поща, други са предпочели на място.

Евроком

реклама