Бойкот на сесията за панаира

Без кворум започна заседанието на Общинския съвет, на което трябва да бъде разгледано предложението за „Пълдин туринвест“, внесено от 20 съветници по повод акциите на община Варна в дружеството.

Председателят Александър Държиков прекъсна заседанието, за да изчака съветниците да се съберат. Групата от ГЕРБ отсъства, както и групата на БСП, но кметът Здравко Димитров е тук, съобщава „Марица“.

Ръководството на социалистите официално се разграничи от пловдивските червени съветници.

На сесията присъстват също така депутатите от „Демократична България“ Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Йордан Иванов, както и група протестиращи за запазването на дела на община Пловдив в „Пълдин туринвест“.

Христо Иванов заяви, че ще търси отговорност от Бойко Борисов за това, че ГЕРБ-Пловдив иска да подари Панаира на Георги Гергов. Според Иванов отсъствието на съветниците от сесията показва руското влияние и корупцията, обединени в един съюз.

Нова извънредна сесия поиска Веселина Александрова от „Демократична България“, след като и при повторното преброяване нямаше кворум.

Съветничката прикани колегите в залата да си сложат имената в подписката за ново заседание на 9 януари. На същата дата е насрочено Общото събрание на акционерите за увеличение на капитала на “Пълдин туринвест” чрез апорт на акциите на община Варна.
В залата са съветниците от ДБ, „Съюз за Пловдив“, „Кауза България“, Слави Георгиев, ВМРО, Георги Величков от „Ние, гражданите“.

Нито един съветник от ГЕРБ и „Автентична лява БСП“ не дойде на сесията и след изчакването. Градският лидер на БСП Иван Петков – бебето, който е и народен представител, от първата минута е в залата, за да подчертае, че позицията на неговата партия за Панаира е абсолютно противоположна на тази на Автентичната БСП.

Александър Държиков е единственият съветник от ГЕРБ, тъй като е председател.
Кметът Здравко Димитров напомни, че и неговото предложение беше против увеличението на капитала на “Пълдин туринвест” и че е обжалвал решението в съда.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram