Бабата на детето, държано в кокошарник, подавала сигнали 2 години. Социалните работници отговаряли, че не е в риск

От 2021 г. бабата на детето, държано в кокошарник, Елена Костова е подавала сигнали за нечовешките условия, в които живее внучката ѝ, разказа самата тя пред Нова ТВ.

Случаят е от село в община Мизия. 

Жената показа сигналите си към полицията. Тя е сезирала различни институции в продължение на 2 години – през 2021 г. и 2022 г. Тази година обаче не е подала нито един сигнал, тъй като е била заплашена от семейството на дъщеря си, че ще бъде заведено дело срещу нея. 

„Аз съм подавала сигнали още от началото. Забелязах, че детето излиза от кошарата“, разказа Елена Костова. 

По думите ѝ е посещавала семейството всеки месец, за да вижда внучката си. При едно от посещенията ѝ направило впечатление, че детето е искало да отиде при нея, но другата му баба е започнала да го бута да влезе в постройка близо до къщата.

„Разбрах, че детето се държи там. Подадох сигнали в полицията, че детето е тормозено“, посочи Костова. Тя обясни, че се е обърнала към всички институции. Социалните работници обаче отговарят, че детето не е в риск.

„Социалните ми се обадиха, че детето е много добре. Къщата действително е обзаведена“, допълни тя и уточни, че семейството е показвало къщата на социалните, докато на практика детето е живеело в кокошарника.

По думите на Костова мъжът на дъщеря ѝ не позволявал да има комуникация между тях. „Те тръгват към мен, той ги връщаше. Нямам никакъв допир с тях“, обясни още тя. От думите ѝ стана ясно, че съпругът на дъщеря й я е заплашвал с нож. 

Заради настоятелните сигнали, тя получава ограничителна заповед. Братът на майката също е подавал сигнали. Мъжът се съмнявал дали сестра му може да се грижи за дъщеря си.

Източник: Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram