„Афера“ публикува показанията на Кирил Петков, които вкараха Борисов в ареста

Сайтът „Афера“ публикува протокол от разпита на премиера Кирил Петков, чиито показания послужиха за ареста на бившия премиер Бойко Борисов. Публикацията е придружена със следния редакционен коментар:

„Брилянтни източници на АФЕРА в ГДНП ни писаха, че са потресени от абсурда, в който са поставени. Срамуват се, че ги мислят за глупаци, че Бойко Рашков се изживява като съдник и нещо важно – оправдал е незаконната употреба на МВР в провала на акцията срещу Борисов, Горанов и Арнаудова, с „изтичане на информация“.

След като се твърди, че има „теч“ на информация, нека поне има защо, заради това само в „Афера“ ще видите абсурдните показания на Кирил Петков, по които Бойко Борисов бе задържан:

„Правим това и за да се противопоставим на недопустимия натиск, който се прилага спрямо разследващите полицаи от политическото ръководство на МВР, а вече и от секретарката на Кирил Петков – Лена Бориславова, която диктува прессъобщения, от които после се срамуваме ние.

От три дни цялата юридическа общност у нас ни се подиграва, че седим в кабинета на министър-председателя, за да даваме отчет за разследванията срещу неговия предшественик.“

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram