Атанасов: Президентът ни даде втория мандат все едно ще ни бие

Услади се на президентската кохорта властта. Президентът ни даде вторият мандат все едно щеше да ни набие. Това заяви съпредседателят на ПП/ДБ Атанас Атанасов пред БиТиВи.

По думите му президентът няма отношение към обществения ред и сигурност и касателство да назначава шефовете на служби. България е в тежка политическа криза, в която парламентарната република буксува и е наложително да има редовно правителство, посочи Атанасов, който е сигурен, че ще има редовно правителство с втория мандат, подкрепен от ГЕРБ/СДС.

„Ние не сме пералня машина, за да перем, когото и да било“, отсече Атанасов. Той увери, че още днес акад. Денков ще предприеме действия, за да може отново ПП/ДБ да седнат на масата на преговорите с ГЕРБ/СДС. Всичко ще бъде обсъждано на масата на преговорите между двете коалиции.

Трябва да се търсят политически неутралните лица в един експертен кабинет, настоя Атанасов. Той смята, че вторият мандат няма да се провали и кабинет ще бъде съставен. Атанасов очаква още утре Денков да представи нови хора в проектокабинета на ПП/ДБ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram