Атанасова: Апелираме БСП да върнат веднага мандата, да се разпусне НС и да се насрочат нови избори

0
2822
Парламентарни избори 2021#

Апелираме БСП да върнат веднага мандата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова пред журналисти във връзка с третия мандат за съставяне на правителство, предаде агенция „Фокус“.

„Право на президента на републиката е да избере коя ще е третата политическа сила, на която ще връчи мандата. Ние не оспорваме неговото право. Бих искала обаче да апелирам към БСП при взимането на решението дали ще правят някакви консултации, да върнат бързо мандата.

Ясно е математически, че без ГЕРБ и „Има такъв народ“ не може да се състави правителство. Те с нас не желаят да разговарят. „Има такъв народ“ са заявили, а и ние имаме решение, че няма да участваме в управление с тях на конгрес. „Има такъв народ“ са заявили, че не желаят също да влизат в каквито и да е коалиции с БСП, така че няма смисъл мандатът да се бави. Трябва да се върна по най-бързия начин, за да се разпусне Народното събрание и да се обяви дата за предсрочни избори“, заяви още Десислава Атанасова.

Според нея в провитен случай всеки ден в Народното събрание е възможно да се приемат противоречиви и лобистки законопроекти.

„Говорихме много по тази тема. Народното събрание не се занимава с дневния ред на обществото, а с теми, които целят оцеляването на политическите партии или изграждането на тяхната предизборна кампания“, каза още Атанасова.

Източник: Епицентър

реклама