Ананиев: Взехме решение да продължим извънредната епидемична обстановка в страната

0
1760

Взехме решение да продължим извънредната епидемична обстановка в страната. Тя ще продължи до края на месец юли. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на брифинг за епидемиологичната обстановка в страната. Днес сутринта се състоя среща между правителството и Националния оперативен щаб, посочи той. 

„Препоръчваме на областните щабове да засилят контрола на територията на своята област и при необходимост да въведат нови мерки, съобразявайки се с обстановката в съответния регион“, допълни Ананиев.

Според него екипите на Спешна медицинска помощ са обурудвани с необходимите предпазни средства. Той уточни, че медиците получават предварителна информация за степента на риск от заразяване с коронавирус при посещения на адрес.

На събитието присъства и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той даде разяснителна информация за носенето на маски на закрито.

„Когато става въпрос за професионална изява – човек е говорител, води пресконференция – по това време той не е длъжен да носи маска“, посочи Кунчев. 

Евроком

Коментари от Фейсбук