Александър още не е открит. Издирването му продължава

Второ денонощие продължава мащабната операция по издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в района на Перник.

 Момчето е в неизвестност от петък. В търсенето му, освен полицейски и специализирани екипи, се включиха и над хиляда доброволци. Вчера в акцията беше включена и специализирана техника, както и хеликоптер. Издирвателните екипи обхождат гората край Перник и градските части, в които е видян за последно, допълва БНТ.

От вчера е активирана и системата „Амбър Алърт“ за изчезнали деца. В Фейсбук и Инстаграм ГДБОП публикува линк със снимка на изчезналия Александър, който се вижда от потребителите на двете социални мрежи в радиус от 200 км от мястото на изчезването му. Публикацията е и на аглийски, като има освен снимка на момчето и линк с информация на български, както и телефон на МВР.

Властите призовават всеки, който забележи момчето, да се обади на полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram