Адв. Хаджигенов с призив за масови жалби: Заповедта за маските е поредната правна и медицинска пунта-мара

Крайно време е да покажем на всички и най-вече на себе си, че щенията и разпорежданията на БОЙко борисов НЕ са източник на правото. Новата заповед издадена от министъра на здравеопазването е поредната правна и медицинска пунта-мара, типична за управлението на герб и отново е незаконосъобразна, поради което следва да подадем, колкото се може повече жалби срещу нея до Върховния административен съд и да ги принудим да я отменят.

Това пише адвокат Николай Хаджигенов в личния си блог, като започва със станалото традиционно вече за него обръщение „Пичове, шубета и вие каскети“.

„Не можем да заведем децата в парка, но пък трябва да задушим и тях и себе си с маски, които доказано НЕ работят и които следва държавата да осигури! Така че, както обикновено спасяване на давещите се е дело на самите давещи се.“, пише още адвокатът.

Той е публикувал примерна жалба, като готова бланка за теглене, обжалваната заповед и адресът на който следва да бъде изпратена от всеки, който иска да се противопостави на поредното ограничение.

„Обжалваната заповед не предвижда осигуряването на защитни средства, но предвижда санкции в огромни размери от неизпълнението и, както и възлага на ВР да следи за спазване на мерките?

Независимо от това ноторно е, че към датата на издаване на обжалваната заповед, защитни маски не са налице дори в търговската мрежа и обективно не е възможно заповедта да бъде изпълнена.

Държавата не е създала необходимите условия за изпълнение на процесната заповед, превръщайки я в инструмент за репресии срещу българските граждани.

На следващо място, считано и до момента информацията подавана от правителството и националните щабове 1 и 2, относно носенето на предпазни маски е че носенето им е безполезно, доколкото последните не осигуряват, каквато и да било ефективна защита.

Ерго, подобна мярка няма как да защити живота и здравето на гражданите, представлява въпиюща злоупотреба за право и грубо нарушава правата на гражданите.

На последно място, дори да приемем, че носенето на защитни маски би имал положителен ефект, въвеждането на подобна мярка повече от три седмици след въвеждане на карантина и извънредно положение е не само безпредметно, но и умишлено въвежда в заблуждение българските граждани, че неприлагането на заповедта ще нанесе вреди на живота и здравето на хората.

Обжалваната заповед е изцяло не мотивирана.

Нещо повече, същата издадена без правно основание, доколкото за да е налице епидемия следва да има повече от 200 заразени/болни на всеки 10 000.

Считано към днешна дата са 635 за цялата страна.“ се казва в текста на предложената жалба.

Предложението на адвоката е още да се помоли съдът да бъде назначена тройна съдебно медицинска експертиза в състав: епидемиолог, вирусолог, специалист по защитни средства със следната задача: Вещите лица да отговорят какъв тип защитни средства (маски) са ефективни с цел ограничаване, разпространението на COVID 19.

Какъв е размерът на процесният вирус и може ли последният да бъде спрян от носене на обичайна, хирургична или противопрахова маска, кърпа, шал?

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram