Адв. Грета Ганева: Разхлабването на мерките е за пълнене на бюджета, а не заради хората?

0
401

Нали се сещате, че до края на юни са сроковете за отложените във връзка с извънредното положение плащания на данъци и такси. Сметката с неотложения срок за внасяне на ДОД за физически лица до 30 април НЕ излезе с над милиард.

Още на следващия ден 1 май министърът на здравеопазването пусна заповед за разхлабване на мерките, макар и същата сутрин НОЩ да говори за очаквана втора вълна и втори пик. Впрочем, това и в потвърждение на факта, че от НОЩ нищо не зависи, той е само консултативен орган и становищата му не са обвързващи, решенията се вземат от МС, в случая даже от здравния министър, но това е друга тема


Та, едно са данните за инфекцията от НОЩ, друго са политическите решения на МС, НС, министрите, кметовете и пр. Опазването на живота и здравето ви трябва да е лична грижа на всеки от нас, следователно всеки от нас ще реши кои съвети/ указания да следва.


В разхлабването на мерките, обаче, долавям повече политическо очакване за пълнене на бюджета, отколкото грижа за „живота на хората ми“.

Намирам това за цинично и понеже съм скандализирана от начина, по който се прахосват публичните пари в период, в който е много трудно да се съберат, съм взела моето решение за граждански протест, но за него вече ви казах в предишен пост.

Грета Ганева

https://web.facebook.com/greta.ganeva.5/posts/3461488183877573
Коментари от Фейсбук