Агоп Каспарян, РЕГО: Само БСП може да детронира ГЕРБ от властта

Корнелия Нинова изпреварва Бойко Борисов като най-желан от българите премиер

„Разликата между първата и втората политическа сила е 2,7% в полза на БСП. БСП бележи ръст от предишното ни проучване от октомври, което показа, че ГЕРБ имат преднина“, каза Агор Каспарян от Институт „Рего“ за последното проучване на института. Каспарян уточни, че то е направено сред респонденти от всички 28 области чрез интервю лице в лице.

„Периодът на изследване е 25 март – 28 март, така че са хванати шпионския скандал, данните за ваксинирането, новината, че България е на първо място по смъртност , т.е. последните политически данни и събития“, добави той.

„Данните затвърждават, че битката на тези избори ще е между БСП и ГЕРБ. От това изследване се вижда, че само БСП може да детронира ГЕРБ от властта“, категоричен бе той.

За електората на БСП Каспарян отбеляза, че освен традиционните гласоподаватели на 60 и над 60-годишна възраст, изследването на „Рего“ показва, че и голяма част от гласоподавателите под 30-годишна възраст ще гласуват за левицата.

„За първи път лидерът на БСП Корнелия Нинова изпреварва Бойко Борисов като най-желан от българите премиер“, посочи Агоп Каспарян. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram