G Point ви съветва: Как да изберете правилния продукт за почистване на лице

0
1642
Парламентарни избори 2021#

С времето все повече осъзнаваме колко е важно грижата за нашата кожа да е постоянна – прекарваме часове в търсене на правилните хидратиращи продукти, които няма да запушат порите ни и избираме тоници, от които няма да лъщим. Но когато става въпрос за продукти за измиване на кожата, обикновено изискванията ни не са особено високи.     

Това обаче е грешка, защото изборът на правилен почистващ продукт е всъщност от решаващо значение. За да ви е по-лесно сме направили кратък списък с нещата, с които да се съобразите, избирайки правилния продукт за себе си.

> Кой продукт е подходящ за вас

–  Гел за почистване

Най-подходящ е за комбинирана кожа, склонна към омазняване и акне.

Геловите форми са с плътна текстура и измиват в дълбочина. Те почистват порите и премахват излишния себум, без да ексфолират. В голяма част от тези продукти сe съдържат и антибактериални съставки, които са идеални за податлива на акне кожа. Някои от продуктите на гелова основа могат да се използват и като маска, като прост ги оставите на лицето няколко минути и след това измиете. След измиване с гел, не трябва да чувствате лицето си прекалено стегнато и сухо, в противен случай най-вероятно продуктът не е подходящ за вас.

Търсете продукти, съдържащи алфахидрокси киселини, гликолова киселина, масло от чаено дърво.

– Крем за почистване

Най-подходящи са за суха, чувствителна, с признаци на стареене кожа

Този тип продукти са с богати на хидратиращи съставки формули и плътна текстура. Богата консистенция означава, че те са по-малко пенести и в резултат на това няма да изсушават кожата ви. Ако слагате много грим, по правилно е първо да премахнете по-голямата част от него с мицеларна вода и след това да почистите с крема. Въпреки че се рекламират продукти, за които се казва, че се минава само с памучен тампон, без измиване с вода, с тях трябва да сте внимателни, защото подобни продукти може да запушат порите и да предизвикат комедони и акне.

Търсете продукти, съдържащи витамин Е, жожоба и масло от карите.

– Измивна пяна

Най-подходящи са за мазна кожа, склонна към акне 

Пяната обикновено е с по концентрирана формула и е идеална за сваляне на грим и премахване на излишния себум, но ако сте с по-суха кожа не е подходящо измивно средство. След измиването поставете хидратиращ крем, тъй като мазната кожа също се нуждае от него.

Търсете продукти, съдържащи чаено дърво, салицилова киселина, гликолова киселина. 

– Почистващи олиа

Най-подходящи са за суха и чувствителна кожа

Маслата за почистване са много нежен начин за почистване на кожата и не запушват порите, защото не проникват в дълбочина, а само почистват.         

Почистващите олиа балансират и поддържат естественото pH на кожата, имат антибактериални и антиоксидантни свойства и спомагат за изглаждане на кожата, запазвайки нивото на влага в нея. Този тип продукти могат да се комбинират с измивни продукти на водна основа.          

Търсете продукти, съдържащи гроздови семки, бадемово масло, слънчогледово масло, арганово масло, зелен чай и витамин Е.

– Почистващи млека

Подходящи са за фина, нормална към суха, чувствителна кожа.

Тези нежни формули представляват емулсии от олиа и вода. Почистващите млека не се разпенват, а разтварят замърсяванията по кожата. Повечето формули се втриват в кожата с тампон и не се измиват, което допълнително хидратира. Ако сте почитатели на силния грим, почистете най-напред с гел или пяна и след това с мляко. Така ще си осигурите чиста кожа с мека и хидратирана текстура.

Търсете продукти с натурални съставки като краставица, масло от оризови трици, витамин Е, хиалуронова киселина.

– Мицеларна вода

Подходяща за всеки тип кожа

Това френско творение на вид е като вода, но съдържа малки сфери от масла (мицели). Мицелите съдържат повърхностно активни вещества, които улавят грима, замърсяванията и излишния себум. Тази формула е идеална за всички типове кожа и е перфектна като стъпка за двойно почистване.

Някои продукти съдържат допълнително витамини, розова вода, розово масло или хибискус.

Съвети за почистване

След като вече знаете кой продукт е подходящ за вас, ето няколко допълнителни съвета как да го използвате: 

1. Ако сте любители на тежкия грим, използвайте двойно почистване. Първо премахнете грима с олио за почистване или мицеларна вода, след това с измивен продукт, подходящ за вашата кожа.

2. Винаги използвайте топла вода, горещата изсушава кожата. За финал може да напръскате със студена вода, за да свиете порите.

3. Винаги нанасяйте овлажняващ продукт след измиване, особено вечер, дори да имате мазна или склонна към акне кожа, тъй като лицето ви губи повече влага през нощта и трябва да остане максимално хидратирано.

За да направите най-добрия избор на процедура в естетичния център, можете да зададете всичките си въпроси на безплатна консултация с нас.

G Point 

Казанлък, “Македония” 13 (малкото площадче)

тел: 0890 193019

реклама