Грим 2021: 4 интересни тенденции

Изминалата 2020 година ни предложи предизвикателства, за които дори и не сме подозирали. Пандемията от коронавирус трайно се настани в живота ни и промени голяма част от плановете на всеки от нас. Заменихме шумните офиси с уютния си дом, захвърлихме официалните дрехи и се облякохме в удобни спортни комплекти, а гримирането и създаването на прически остана далеч в миналото.

Въпреки че вече посрещнахме 2021 година, все още не сме сигурни дали е безопасно да си правим списък с нещата, които искаме да ни се случат през следващите 12 месеца. Бъдещето остава неясно, независимо от започнатата ваксинация. Голяма част от нас все още работят от вкъщи, а част от учениците продължават обучението си онлайн.

Именно затова е много трудно да се предскаже какви ще бъдат тенденциите в модата и красотата през тази година, особено в гримирането. „Има два варианта – хората да продължат да се осланят на израза „по-малкото е повече“ или пък да има възраждане на пълния външен блясък“, казва Джаки Айна пред Harper’s Bazaar. Но и докато двете опции са на масата и винаги може да изберете своя собствен стил за гримиране, има някои неща, в които професионалистите са сигурни.

Вижте какви тенденции в гримирането ще бъдат актуални през тази година

1. Експресивни очи

Докато предпазните маски за лице продължават да бъдат изключително важни за носене, феновете на красотата ще се адаптират като наблегнат повече на очите. „Всички сме били принудени да използваме очите си, за да покажем характера и емоциите си“, казва гримьорът Хектор Еспинал, който работи за марката Fenty Beauty. Според него, е добре да експериментирате с цветни облицовки, текстурни сенки и гладки мигли.

Може би е време и да заложите на чифт изкуствени мигли. Според Ейнджъл Мерино, очите и миглите попадат в центъра на вниманието по време на пандемията. Причината е, че по-голямата част от лицето ни е скрита от маската и затова трябва да се фокусира върху горната област.

2. Носталгичен грим

Мекото, бледорозово е популярно от доста време, но през 2021 година то може да бъде заменено от няколко ретро цветове. Експертите смятат, че тенденциите ще се фокусират върху приглушени нюанси като градински чай, шамфъстък и бебешкосиньо. Според Джаки Айна, хората започват постепенно да се отдалечават от блясъците.

Но не мислете, че ретро полъхът идва само от 90-те. Тук се включват още тенденции от 60-те години, каквато например беше избрана от Ариана Гранде.Свързани статии

3. Естествена основа

Първо да уточним нещо: Пълното покриване на лицето не остава в миналото. Промяната може да се случи само в начина, по който прилагате фон дьо тена си, защото на мода идва по-естествената красота, която дори включва гордото показване на лунички и бенки. Джаки Айна казва, че бизнесът с основите няма да се срине, защото все още има хора, които искат да променят цвета на кожата си и да изглеждат по-добре за себе си.

Айна допълва, че най-добрият ефект тази година ще бъде получен чрез полуматова и росна комбинация. По този начин ще се сдобиете с красива, подобрена текстура на лицето, но ще се радвате и на предимствата на матовата основа, която не се изтрива лесно. „Имам чувството, че хората ще търсят продукти, които правят тези две неща“, казва експертът пред Harper’s Bazaar.

Хектор Еспинал споделя, че тази година ще видим много основи, които не са само матови или само росни, а по-скоро всичко ще е свързано с естествен вид на кожата. „Когато Риана създава своите продукти, тя иска лицето все още да изглежда като лице. Леко матово и сияйно, а не блестящо“, казва той.

4. Ярки цветове

Посегнете към далечни нюанси, които никога не бихте пипнали преди. Тук се включват бебешкосиньо за очите и блестящолилаво за устните. „Цветът има силата да ни промени изцяло“, казва Еспинал, който прогнозира, че през 2021 година ще имаме широк спектър от цветни тенденции.

Според него, през последните години наблегнахме на минималистични и естествени цветове, които варират от шоколадовокафяво до градински чай. Сега обаче е време да се обърнем към ярките цветове, за да внесем малко разнообразие във визията си.

https://www.tialoto.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram