Професиите, които показват, че вашата в офиса е най-добрата работа

Ако помислите, че имате най-лошата работа на света и не сте добри платени, тази статия определено ще ви накара да промените мнението си. Екипът на „Поничка“ ще ви покаже девет професии, които ще ви помогнат да си създадете нова гледна точка.

Производство на капаци за шахти за Ню Йорк в Индия

Мъже от Индия произвеждат около 2 750 капаци за шахти за Ню Йорк на година. Единствената предпазна екипировка, която всеки от тях има, са предпазните очила. Температурата на разтопяването на метала е 2190° 2550° по Фаренхайт. Пръскането на разтопен метал може да причини силна изгаряне, поради което тази работа се счита за една от най-опасните.

Добив на сяра в Индонезия, вулканът Кава Иджен

Вулканът Кава Иджен се намира на остров Ява и височина му е 230 метра. В активния отвор на вулкана има серно езеро. Работниците са с местни жители, които работят без предпазни дрехи или противогази. Те извличат парчета от целия ден и през цялата нощ, като използват собствениците си 2 ръце и шалчета, които им помагат да не дишат отровните вещества. Всеки работник получава по-малко от 5 долара на ден.

Чистач на канали, Индия

Смятаме, че никой не иска да смени работата си с чистач на канали. Работеният им ден продължава 12 часа и те прекарват цялата смяна в канала, вдишвайки миризмата на отпадъци. Работниците използват метално стъргало, кирка или собствените си две ръце. След това всички събрани отпадъци се прехвърлят на улицата. Чистачите нямат специално оборудване и също така работят само по бельо. Плащат им само 5 долара на ден.

Хора, тестващи миризми

Те са във фирмата, която произвежда дезодоранти и антиперспиранти. Служителите трябва да прилагат продукти в рамките на мишниците върху субектите и да ги миришат, за да оценят ефективността им през целия ден.

Добив на диаманти, Сиера Леоне

Добивът на диаманти в Сиера Леоне е мръсен бизнес. Съответната стойност на диамантите, получена в страната, е 320 милиона долара, но работниците не получават много. Област Коно, където около 250 000 души се намират като миньори, е единствено от най-бедните райони в страната.

Добив на сол, Етиопия

Във Данакилската депресия живеят афарите, които са известни с невероятната си толерантност към горещото време. Една от традиционните им дейности е добивът на сол. Температурата в пустинята може да се повиши до 52° С, така че това място се счита за едно от най-горещите в света.

Електротехници, работещи на големи височини

Китайските електротехники използват превантивна поддръжка на електропроводи с високо напрежение на невероятни височини. Въпреки това, че са снабдени с предпазна екипировка, рискът да бъдат ударени от ток е изключително голям.

Хора, почистващи местопрестъпления

Те трябва да чистят петна от кръв от стените, да вдигат труповете. Най-трудната част от работата им е миризмата. Ако полицията открие труп няколко дни след смъртта, дори респираторът няма да помогне. Понякога телата се откриват няколко месеца след смъртта, привличайки насекоми и гризачи. 

Стръв за комари

Учените, които се борят срещу маларията, трябва да проучат навиците на маларийните комари. Бразилските учени поставят собствената си безопасност в риск и се предлагат като „човешки стръв“, за да хванат комари върху ръцете си.

Бонус: Просто обикновен работен ден някъде в Арктика

Поничка

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram