Продадоха за 243 200 долара последната рокля, с която е пяла Ейми Уайнхаус

Продадоха на търг за 243 200 долара роклята, с която легендарната британска певица Ейми Уайнхаус е била облечена по време на последното си изпълнение. 

Зелено-черната рокля е дело на дизайнерката Наоми Пари. Ейми е била облечена с нея по време на последния й концерт в Белград пред 2011 г. Само месец по-късно, на 23 юли, 27-годишната изпълнителката беше намерена мъртва в дома й. По-късно стана ясно, че е починала от алкохолно натравяне.

Публично беше известно, че певицата има проблеми с алкохола и наркотиците. 

Продадената рокля, е част от колекция от близо 800 вещи на изпълнителката, продавани на аукциона на къща „Julien’s“, от нейните родители. Проходите от продажбите отиват за фондация „Ейми Уайнхаус“, подмомагаща млади хора, борещи се със зависимостите. До момента вещите й са донесли приходи от около 4 млн. долара. 

Източник: Getty Images

Сред другите, по-популярни артикули, продадени на търга, е червена чанта във формата на сърце по поръчка на Moschino. Ейми я е използвала на наградите „Brit Awards“ през 2007 г. Чантата е продадена за 204 800 долара. 

Източник: Getty Images

Жълтеникаво-черният гащеризон на Temperley London, носен от изпълнителката по повод 90-ия рожден ден на Нелсън Мандела, пък беше оценен на 1000 долара. Въпреки това той беше продаден за близо 121 000 долара. 

Източник: Getty Images

Чифт розови балетни пантофки пък бяха оценени между 12 500 и 19 200 долара.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram