Отчайваща безвкусица в интериора – 4 признака

Масивно огледало

Огледален гардероб? Не – отдавна не е модерно! Плъзгащ гардероб за половин стая няма да увеличи пространството поради огледалата, колкото и да искате! За да увеличите пространството, можете да използвате огледални мебели и декор, огледала вместо картини или пана.

Има различни варианти на оригиналните огледала: „фрагментирани“ – за изработка на пана, криви огледала, умишлено състарени, полирани повърхности от алуминий, стомана, мед и сребърни съдове.

„Резбован“ гипсокартон на тавана

Откъде идва тази любов към резбата за гипсокартон? Всички тези изкуствени структури изглеждат много тромави. Има и други начини да впечатлите гостите си. Очаквахме, че ще е готино и съседите ще кажат „Уау!”. Но обемните конструкции от гипсокартон не спестяват място, а го крадат. А вярвахте ли искрено, че ще получите елегантен декор? Уви, без знания често се оказва като на снимката. Има по-фини детайли, като мазилка, картини, текстил, функционални ниши. Те правят пространството светло и интересно, вместо да го крадат.

Фототапет

Снимките на райските острови са красиви във фотоалбум, а не по стените на стая. Това намалява цената на интериора, създава аура на лош вкус около вас. Закачете снимка, страхотен плакат с любимата си тема, използвайте аксесоари и елементи за декор, които ще ви напомнят за мечтата ви, но всичко в умерени количества. Украсете разумно!

Комплект картини

Т.нар. „комплект картини“, предлаган масово в интернет, е кич, който издава пълна липса на отношение към изкуството и тотална безвкусица. Ако имате претенции за нормално мислене, то забравете, ако сте решили да окачите у дома тази интериорна пошлост.

Въобще, домът ви и избора на елементи за украса, разкрива вас. Всеки дошъл в дома ви ще си направи изводите що за човек сте и ще открие липсите на естетически поглед, който се възпитава от дете. А въпросните „картини“ показват елементаризъм и примитивен вкус.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram