Най-добрите работни позиции в Холандия

Ако искате да работите в чужбина и сте избрали Холандия като своя дестинация, то ще е добре да знаете какви са най-търсените и добри работни позиции в страната. Все пак никой не иска да работи нещо нископлатено. Ето защо сме ви подготвили списък с едни от най-добрите работни места. 

Счетоводител

За изненада на много хора, в Холандия има липса на квалифицирани счетоводители. За да работите на тази позиция вие трябва да сте регистрирани в Association of Registered Controllers, но пък си струва усилията, поради високата средна работна заплата за тази позиция.

Ако търсите работа в Холандия, най-търсени са счетоводители в големите градове като Амстердам, Ротердам и Айндховен. 

Невролог

Холандия има една от най-добрите системи за здравеопазване в цяла Европа. Въпреки това, здравеопазването е толкова добро, колкото са добри специалистите, които го прилагат. Ето защо Холандия цени и уважава изключително много своите лекари, включително и Невролозите. Независимо дали те са в университетски болници, обикновени болници или обучават студенти, в Холандия това е една от най-престижните и добре-платени позиции. 

Пилот

Глобалната икономика имаше недостиг на пилоти след избухването на коронавирус. Пазарните анализатори прогнозират, че недостигът ще се влоши през идните години. Ето защо в Холандия позицията като пилот е не само изключително престижна и търсена, но и много важна за обществото. 

Дерматолог

Дерматологията е високо-ценена професия по света, включително и в Холандия. Там повечето университети имат период на обучение пет години, а след това завършилите имат практика, която продължава между една и две години, преди да бъдат напълно квалифицирани дерматолози. 

Само осем университетски болници в страната предлагат обучение на дерматолози. 

Юрисконсулт

Поради нарастващото значение на международната икономика, корпоративните адвокати са много търсени по целия свят. Бизнес от всякакъв размер, от големи световни фирми, до стартиращи такива винаги ще намира място за развитие в Холандия, а почти всеки бизнес се нуждае от юрисконсулт. По този начин корпоративните адвокати винаги ще получават високи заплати поради постоянната нужда от техните услуги.

Психиатър

Ниски нива на употреба на наркотици се наблюдават в цялата страна, въпреки строгите закони за наркотиците в Холандия. От друга страна, правителството е въвело програми за намаляване на вредите и годишно инвестира милиони евро в центрове за лечение на зависими. 

Поради разпространението на употребата на упойващи вещества, има нарастване на нуждата от психиатри, по специално тези, които се занимават със зависимости, които използват комбинация от психотерапия и фармацевтични продукти, за да помогнат на пациентите си. Критиците се опасяват от нарастване на употребяващите и зависимите, тъй като страната продължава да либерализира правилата си за наркотиците.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram