Моделите на Victoria’s Secret – красиви, тъжни и болни

В края на 2019 светът се лиши от емблематичното шоу на американската марка за бельо и бански костюми. Ръководството на Victoria’s Secret реши да наведе виновно глава, отменяйки за първи път традиционния си годишен фееричен спектакъл с новите колекции, представяни от едни от най-красивите модели в света. От началото си през 1995 г. шоуто се превърна в поп културно събитие, привличайки милиони зрители пред малкия екран. През последните години обаче поредица от скандали от различно естество периодично разтрисаха модния гигант. А в затишията до следващата буря екипите за кризисен PR не успяваха да изчистят лошия привкус, останал в обществото и имиджът на марката постепенно се сриваше. А 2019 се оказа критична.

Ангелите падат от най-високо

Шанина Шейк

Моделът Шанина Шейк, която неведнъж е била част от емблематичното дефиле на бранда, сподели:

„За съжаление, тази година шоу няма да има. Чувствам се странно, защото през всичките тези години по това време вече се подготвях и тренирах за ролята си на ангел.“

За да изглеждат перфектно на подиума в оскъдното, секси бельо, ангелите на Victoria‛s Secret полагат в продължение на няколко месеца жестоки усилия програми за детоксикация, няколко часа във фитнеса всеки ден, а ако се налага и по два пъти на ден, никаква консумация на алкохол, захар, глутен, млечни продукти, въглехидрати…

ДА СИ ПРИПОМНИМ: 100 снимки от ПОСЛЕДНОТО Шоу  на Victoria`s Secret през 2018

Момичетата постигат безукорните си тела със зверски лишения.

Адриана Лима
Адриана Лима

Преди време в интервю един от легендарните ангели в историята на марката – Адриана Лима, която свали крилата си след шоуто през 2018 година, призна откровено за диетата, на която се е подлагала преди всяко от годишните шоута на Victoria‛a Secret.

12 дни преди да излезе на сцената тя спирала да яде твърда храна и приемала само протеинови шейкове. Два дни преди шоуто ограничавала до минимум водата, а 12 часа преди да сложи крилата за подиума, не приемала абсолютно нищо.

Всичко това комбинирано с усилени тренировки два пъти дневно. Именно драконовския режим, макар и под вещото око на професионалистите диетолози на марката, са и една от причините някои от прелестните създания да не издържат на напрежението и това да се отразява зле на здравето и психиката им. На други пък съдбата е отредила освен всичко това, и много трудности.

На фона на раздиращата се от скандали модна марка част от най-известните модели, добили статута „ангели на Victoria‛s Secret“, се оказаха лъскава опаковка, зад която се крият болести, психически разстройства и горчиви сълзи.

Алесандра Амброзио напуска Victoria`s Secret след 17-годишна работа
Алесандра Амброзио

Розали

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram