Кое изтрезвява, а кое не


Лайфхакът, който е най-важен за дългите празници е кое наистина изтрезнява, а кой от популярните варианти не само не помага, а всъщност повече вреди на организма и днес ви го поднасяме, за да бъдете подготвени. Понеже по Коледа определено не се пие колкото за Нова година. Особено при изпращането на тази безкрайна 2020 г., едва ли някой ще остане трезвен.
Професор Дейвид Нат от Импириъл Колидж в Лондон разработи синтетичен алкохол, който хем ни създава усещането за приятно замайване и отпускане, хем не причинява махмурлук на сутринта после. Всичко това е чудесно, обаче в живота неговото откритие ще влезе след няколко години като масов продукт. Засега сме принудени да намираме други лекове против махмурлук.
КОИ НЕ СА ДОБРИ – НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ!!!
Действащият световен шампион по барманство Александър Щифанов, който на всичко отгоре е руснак и се предполага, че буквално му е в кръвта да знае такива работи, препоръчва да минаваме от по-леки към по-тежки напитки, а не да загряваме с твърдо и после да минаваме на вино, а в 12 на шампанско, както повечето от нас практикуват. Двата пътя – от леко към тежко и от леко към тежко са еднакво погрешни. А шампанското, което според него е идеално за старт, се оказва по изследвания на руските учени, представено от федерални канал НТВ, причиняващо най-тежък махмурлук. Научното обяснение всъщност е просто – газа вътре в напитката – въглеродният диоксид.
Резултатите от тестовете на същата група съветски, пардон – руски учени категорично доказват, че не е добра, а е лош удар за организма популярната и у нас тактика – клин – клин избива. Тоест, да убием махмурлука с още алкохол. Оказва се, че от гледна точка на коронавируса има допълнително усложнение – клин-клин избива и имунитета на организма.
Вариантът СПА срещу цепеща се глава и натоварен черен дроб също се оказва неприемлив – той пък застрашава сърцето.
Не работят и други рецепти, които се ползват с известност сред пиещите – примерно хапване на масло преди вкарване на алкохола. Ще си причините вреда на панкреаса.
Не е решение и тренди коктейла от сурово яйце с истински доматен сок и оцет, понеже яйцата наистина поглъщат токсините, но рискът от салмонела е голям, а доматите са твърде кисели, което е добавка към бездруго предизвикваната от разпада на алкохола прекомерно образуване на … киселини.
Кафето, друг хитов и доста препоръчван вариант, е отричано, заради риска от рязък скок на кръвното до над 200, което може да предизвика остри кризи, спазми, удари.
ХИМИЧЕСКИТЕ ЛЕКОВЕ СА ЕФЕКТНИ, НО ТОКСИЧНИ ЗАРАДИ ТОКСИЧНОСТ НА ПАРАЦЕТАМОЛА И НИКАКВА ПОЛЗА ОТ МОДНИЯ АКТИВЕН ВЪГЛЕН.
Плюс това, основават се на супер евтинината лимонена киселина, която и сами можете да смесите с вода и сода и да спестите доста пари, особено ако пиете по-честичко. А това е неминуемо в маратона Коледа – Нова година – 5-6 популярни именни дни за общо 3 седмици.

19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram