Защо съвпаденията не са случайни и каква е причината да се случват?

Вероятно и на теб ти се е случвало да не можеш да си обясни дадено съвпадение. Например, мислиш си, че трябва да се обадиш на приятел и точно в този момент той ти се обажда. Или случайно се натъкваш на стар приятел, с който отдавна не сте се виждали и след разговор с него, започваш да променяш живота си. Или си задаваш въпрос и намираш отговора му, изписан върху случайна табела на улицата. Мислиш, че това са просто случайности? Ние ще ти обясним, защо съвпаденията не са случайни и какви са причините те да се случват.

Съвпаденията не са случайни, но понякога, когато се случват тези перфектно създадени ситуации, ти изглежда невъзможно да повярваш в тях

Ярък пример за това явление е историята на актьора Антъни Хопкинс . Предстои му участие във филм със заглавие „Момичето от Петровка“ по романа на Джордж Файфър. За да вникне по-добре в ролята си, Хопкинс се нуждае от оригиналната версия на книгата, която не може да намери в нито една книжарница или библиотека, нито от някой свой приятел. Актьорът почити губи надежда да намери оригиналния роман, но един ден внезапно забелязва негово копие на пейка в метрото. След това, когато лети към мястото за снимки на филма, Антъни Хопкинс случайно среща автора на книгата Джордж Файфър на летището. Файфър се оплаква на Хопкинс, че е дал на свой приятел най-ценното копие на романа си, където е водил личните си бележки. Неговият приятел обаче бил загубил книгата някъде в метрото.

Как може изобщо да се обясни това? Ние намерихме отговора и ще ти разкрием какъв е той

Съществува усещане, че всички събития на света, всички хора и цялата информация са свързани с невидими нишки, които понякога случайно проблясват. Според известния световноизвестния психолог и психиатър Карл Густав Юнг това е действително вярно. Явлението се нарича синхронност и е може би най-загадъчното нещо във Вселената.

Юнг стига до заключението, че съществува тясна връзка между човека и неговата среда. По-конкретно, между пространство, време, съзнание и несъзнание. В определени моменти от времето под въздействието на конкретни обективни значения, релевантни за дадения човек, се появява най-силно привличане. Това привличане предизвиква всички неочаквани съвпадения, които наричаме фатални инциденти, невероятен късмет или дори чудо.

Колкото по-близо е тази връзка между теб и хората около теб, толкова по-вероятно е да забележиш дори и най-малките неща и да откриеш смисъла в тях. Това могат да бъдат рекламни табели, песни, случайни срещи, изображения, разговори или аромати.

Разбира се, няма как да бъдем 100% сигурни в това явление. Все пак понякога това мистично нещо ни помага да действаме, да взимаме решения или дори радикално да променяме живота си. Просто трябва да бъдем по-внимателни и отворени за “създаване” на възможност за синхрон.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram