Годишен хороскоп за 2021 година

Тъй като и ние сме нетърпеливи да разберем какви изненади крие 2021-а година, а и силно се надяваме да е по-добра и успешна от 2020-а, се обърнахме към астролога Петя Георгиева, за да ни сподели какъв е годишният хороскоп за всички зодиакални знаци. Запознайте се с нейната прогноза в следващите редове.

Овен

Предстои ви една истински шеметна година. Няма как да избягате от промените. Събитията ще започнат да се развиват бавно, но постепенно ще повишават скоростта с ефекта на снежната топка, която се търкаля по нанадолнище.

Като се има предвид, че представителите на вашия знак харесват динамичния живот, би трябвало да се предполага, че ще сте доволни. Още повече, че каквото и да се случва, то няма да изисква огромни усилия, няма да е свързано с непосилни битки от ваша страна. В повечето случаи вратите сами ще се отварят за вас, а където не се отварят ще се намери кой „да побутне“.

През първите няколко месеца, докато Слънцето навлезе във вашия знак, обстановката ще е сравнително спокойна. Не че няма да се намери кой да ви пили нервичките и да проявява глупави капризи, но ако обърнете гръб на дребните разправии и се придържате към принципите си няма да претърпите никакви вреди.

В началото на пролетта ще можете да направите първите решителни крачки за реализация на целите си. На моменти „облаците над вас ще се сгъстяват“, обаче енергетиката ви ще е стабилна и ще сте в състояние да преодолеете бариерите по пътя си. Единственото условие за успех е да запазите спокойствие и да се въздържате от импулсивни постъпки, за които след време бихте съжалявали.

В средата на лятото не е желателно да се занимавате с уреждане на каквито и да било отношения. Може да си изпуснете нервите и да си навредите необратимо.

В началото на есента събитията ще се развиват по-бързо отколкото очаквате и няма да сте в позиция да ги контролирате, а само да се съобразявате с тях. Направете го осъзнато и с идеята да се възползвате доколкото е възможно като едновременно с това сте готови да дадете всичко от себе си в професионално отношение или организирайки бизнеса си.

Заделяйте финансови, а и като цяло ресурсни запаси през цялата година. Не залагайте на гаранции и обещания, а на собствената си логика и опит. Инвестирайте умерено и в различни направления, за да минимизирате или поне компенсирате евентуалните загуби. Въздържайте се от импулсивни покупки и, ако все пак много ви се иска да си осигурите някаква материална придобивка, направете го в края на годината.

Телец

Подгответе се психически, че ще се случва точно онова, което най-малко обичате – изненади. Годината ще започне леко хаотично, събитията ще се развиват с неравномерно темпо, на моменти ще ви е трудно да се ориентирате в обстановката. Интересното е, че искате или не искате, почти през цялото време ще сте „в светлината на прожекторите“ и ще привличате вниманието върху себе си. Правилната тактика е да адаптирате целите към възможностите. Само така ще успеете да впечатлите със знанията, уменията и професионализма си.

Основен мотив и стимул за действие ще са професионалната ви реализация и материалният статус. В края на пролетта и началото на лятото ще успеете да подредите приоритетите и да си създадете правилен план за работа. Ще сте наясно с кои проекти трябва да започнете и кои да отложите. Не всички ваши идеи ще получават одобрение, но ако сте независими и сте сигурни в себе си, действайте без значение какво е мнението на околните. Разбира се, здравословната критика понякога е полезна, вслушвайте се, правете си лични корекции, но не позволявайте да ви въвличат в интриги.

И в никакъв, ама в никакъв случай не коментирайте личните си отношения, когато Венера, вашата управителка, навлезе в знака на Лъва. Рискувате да разрушите стабилна връзка с един замах и след това да „си скубете косите“.

Работете последователно, с присъщата си упоритост и отдавайки дължимото на помощта, която близките ви оказват. До края на лятото ще постигнете целите, които сте си набелязали, а по-същественото е, че ще получите и приходите, които очаквате от свършената работа. Успехите ви може да предизвикат прояви на завист, заядливи въпроси, злобни коментари. Реагирайте с типичното си спокойствие и ясното съзнание, че не дължите обяснения на никого и че сте господари на собствения си живот.

В началото на есента темпото леко ще се забави. Ще можете да анализирате постигнатото и предстоящото, дори да си дадете малко почивка. Отново ще сте „във вихъра“ на събитията (понякога непредвидими) и, ако сте достатъчно наблюдателни, ще успеете дори да осъществите изостаналите замисли. Може би не изцяло, но все ще е нещо…

Близнаци

Ако трябва да оприличим 2021-ва на някакъв спорт, то за вас тя ще е бягане с препятствия. Тъкмо сте прескочили едното и хоп – идва следващото. Ще се улесните, ако се сетите за една малка подробност и тя е, че вие определяте темпото. С други думи казано, може да бягате, но може и да ходите, а може от време на време и да спирате пред препятствията и да измислите по-лесен начин за преодоляването им, като например да ги заобиколите, вместо да ги прескачате.

Ще разполагате с достатъчно време за преценяване на рисковете и подбиране на посоката, за да можете в края на годината да се озовете там, където искате да сте, а не в „девета глуха“.

Започнете годината без конкретни планове. Просто се придържайте към тенденциите такива, каквито са, вместо да преследвате амбициозни планове. Ако все пак решите да изненадвате света (и себе си) помислете добре дали сте готови да го направите и не отказвайте предложената помощ, ще ви е „добре дошла“.

През пролетта отделете време за задълбочаване и разширяване на познанията си. Усвояването на нова информация, а и умения, ни най-малко няма да ви затрудни и бихте могли да придобиете допълнителна квалификация, благодарение на която ще повишите и приходите си.

Обмисляйте внимателно и подробно стартирането на нови проекти. Не рискувайте. Грешките, дори и минимални, ще ви върнат на стартова позиция и не само ще претърпите материални загуби, но и ще загубите вяра в себе си. Ако не позволите на чувствата да управляват разума ви точно в този период ще елиминирате конкуренцията.

В началото на лятото ще сте особено общителни и привлекателни. За уреждане на лични, романтични, любовни отношения е най-подходящ периодът, в който Венера е във вашия знак. Ще сте доста по-отстъпчиви, а и по-въздействащи.

През есента е желателно да намалите темпото и да обмисляте решенията си самостоятелно. Не се увличайте по чужди идеи и предложения, колкото и оригинални да ви изглеждат. Ще ви отклонят от предпочитаното направление и ще установите, че работите не за себе си, а за някой друг.

Отношението ви към парите често е твърде несериозно и, ако през 2021-а не го промените, ще съжалявате. Ще имате допълнителни приходи, отделяйте ги за резерв. Не купувайте всяка лъскава джунджурия, която ви се изпречи на пътя, а само онова, което ви е наистина нужно.

Така в края на лятото и началото на есента ще разполагате с достатъчна наличност, за да си позволите важна и дълготрайна покупка, а и да посрещнете някои допълнителни разходи, които ще се появят в края на годината.

Рак

Представителите на вашия знак обикновено робуват на емоциите за сметка на разума и преживяват дълбоко и лично всяка случваща се около и с тях дреболия, но през тази година ще се наложи да смените тактиката. Ангажиментите ви ще са повече, отколкото си представяте. Почти непрекъснато ще се налага да поемате допълнителни задачи и на моменти може да ви се струва, че сте накрая на силите си, но това няма да е така. Ще установите, че потенциалът ви е сериозен и сте доста по-издръжливи, отколкото сте предполагали. Фактът, че реализирате замислите си, макар и с усилия, ще повиши самочувствието и вярата в самите себе си.

В началото на годината всички ще се стремят да спечелят вниманието ви, но на вас на моменти няма да ви е до никого. Реагирайте внимателно и си осигурете лично време и територия.

Направете го така, че да не навредите на отношенията си и да избегнете конфликтите. Помислете как бихте могли самостоятелно да промените нещата, които не ви харесват, а не да „плувате по течението“. Вярно е, че вие сте подвластни на Водната стихия, но със сигурност няма да ви е приятно, ако „водата ви изхвърли на погрешния бряг“. Ще е от полза, ако бързо отделяте важното от маловажното, защото няма да разполагате с достатъчно време за всичко, което ви хрумва. Всъщност, времето само̀ по себе си е относителна величина и ако активирате творческия си потенциал, бихте могли да повишите производителността, че и приходите си.

През лятото темпото леко ще спадне, но тогава пък на моменти ще попадате пред трудния избор от две злини да предпочетете по-малката. Довършвайте започнатото, придържайте се към правилата и ще успеете да запазите стабилните си позиции.

В края на есента промените ще се случват по-рядко. Ще ви е доста по-лесно да се ориентирате в обстановката, а и ще сте спечелили на своя страна достатъчно привърженици, готови да ви съдействат при затруднение.

Периодически отделяйте финансови запаси и инвестирайте малки суми в различни направления.

Въздържайте се от даване на заеми, особено на роднините си. Ще приемат готовността ви да услужите като нещо, което им се полага и непрекъснато ще „имате да взимате“.

Лъв

Вие, като никой друг, умеете да привличате вниманието. И не само го привличате, вие пълноценно му се наслаждавате. В общи линии, вниманието за вас е като чернозем, плодородна почва за развитие, в която бурно разцъфтяват талантите ви. През 2021-а ще имате възможност да ги разгърнете в пълния им блясък. Контактите ще са интензивни, а споразуменията – дългосрочни. Колкото сте по-искрени и непосредствени в общуването, толкова ще сте по-чаровни и привлекателни, но е желателно да преценявате спецификите на партньорите си и да не прекрачвате границата на добрия тон. Не всички притежават вашето тънко чувство за хумор и ако неволно засегнете нечие самочувствие, ще си създадете неприятности.

В началото на годината няма да сте принудени да бързате. Промените ще се случват само с изричното ви желание и обмислено. Освен това ще имате възможност за избор между различни варианти.

Динамиката ще се повишава в края на пролетта и началото на лятото. Проявете реализъм, обърнете гръб на гордостта и търсете възможности за работа в екип. Сътрудничеството ще ви е нужно, независимо от кого го получавате. Ако ви посочат допуснати към момента грешки, постарайте се да ги отстраните, вместо да се сърдите.

Не се палѐте излишно на лични теми, докато Венера и Марс са във вашия знак. Последствията може да се окажат фатални и да съжалявате за невъздържаността си.

В началото на есента ще е добре да систематизирате целите и резултатите, да си изясните какво постигнахте и какво остава, както и причините за неуспехите, доколкото ги има. Да си изградите краткосрочна тактика за действията си до края на годината. Въздържайте се от авантюристични и рискови финансови операции.

Не взимайте заеми, освен ако не е жизненоважно. Избягвайте покупките на луксозни и антични предмети.

Дева

Предстоят два вида промени за Девите: случайни и целенасочени. И докато целенасочените ще са плод на личните им усилия, предпочитания и умения и ще ги зарадват, то случайните ще са по-скоро повод за недоволство, а понякога и за тревога. Въпросните промени, сами по себе си, няма да предизвикат някакви сериозни сътресения и бурни преживявания. Може само да променят леко ритъма на работа на Девите, но за тях и това ще е сериозно преживяване, като се има предвид колко са акуратни, старателни и наблюдателни.

Годината ще започне с доста ангажименти, част от които непредвидени. Вие от работа не се плашите, но част от заниманията ще са свързани и с интензивни контакти, които невинаги ще ви допадат. Приемете ги като необходимо зло и „част от пейзажа“ и не позволявайте на никого да се намесва в решенията ви. Околните могат да говорят каквото си искат, но вие най-добре си знаете от какво имате нужда, така че изслушвайте ги любезно и правете нещата така, както на вас ви харесва.

През пролетта ще трябва само да се придържате към обществените тенденции. Тогава каквото и да се случва ще засяга не само вас, а големи групи хора. Обменяйте опит, преценявайте на кого можете да се доверите и се освободете от връзките, които ви носят само негативи.

През лятото ще ви е най-удобно да заемете наблюдателна позиция и да се заемате само с онези цели, за които разполагате с подходящи условия за реализация. Усещането, че „тъпчете на едно място“ няма да ви е приятно, но ако проявите търпение, през есента ще се убедите, че е имало защо.

В края на годината ще отхвърлите някои грижи от лично естество. Приходите ви ще са в рамките на очакваното, а дали ще си осигурите предпочитаните удобства или не, зависи от начина, по който ги употребявате.

Везни

Кой каквото ще да казва, но представителите на вашия знак винаги са си били нещо като „галеници на съдбата“. Предстоящите 365 дни на 2021-а няма да са изключение. Най-сериозните трансформации ще са свързани с личните отношения. Не бързайте да се стресирате, преживяванията ще са повече от приятни. Ако все още не сте попаднали на подходящия спътник в живота, то бъдете готови за ураган от романтика и истински сериозна връзка. Ако пък сте на обратния полюс и отношенията с любимия човек не ви удовлетворяват, най-вероятно ще намерите сили в себе си и ще „подредите нещата по местата им“.

Още в началото на годината ще разполагате с различни възможности за изява в повече от една сфера. От кои ще се възползвате и как зависи изцяло от вас. Обмисляйте обаче ходовете си, защото наличието на удобен случай съвсем не е и гаранция за успешен завършек.

Проявете постоянство и действайте с равномерно темпо. През пролетта голяма част от проектите ви въпреки доброто начало, ще се окажат с неясен край поради промяна на обективните обстоятелства. Мобилизирайте се и следвайте целите си неотклонно. Определете най-важните направления и съсредоточете силите си към тях. Резултатите няма да ви разочароват. Ако не надцените възможностите си няма да претърпите загуби. Ако разпределите правилно работата, ще запазите позициите си. Изобщо, ще се справите с пъти по-лесно, ако приемате фактите такива, каквито са, без излишни вълнения.

В края на годината ще можете да се поздравите с брилянтно изпълнение на практическите си задачи и на преден план отново ще излязат личните отношения. Има нещо символично в това годината да започне и да завърши под крилото на любовта. Спомените за изминалия период ще са по-колоритни от всякога.

Дали ще подобрите или влошите финансовото си състояние зависи изцяло от умението ви да управлявате парите, с които разполагате. Разплащайте задълженията си своевременно и не харчете хаотично.

Скорпион

Мислите ви в началото на 2021-а година ще са заети с всичко друго, но не и с работа. Мотивацията ви за професионални изяви няма да е особено висока, но за сметка на това интересът ви ще е ориентиран към необходимостите на близките, обучението на децата (ако имате такива), подобряване на битовите условия у дома. Ако от доста време обмисляте сериозен ремонт, разширяване, закупуване на ново жилище, дори преместване в друг град, то със сигурност ще имате интересни варианти за избор, удовлетворяващи и най-взискателните претенции. Не се колебайте твърде дълго, а в случай, че различните варианти са свързани с различни сфери от живота ви, ще сте максимално ефективни, ако се заемете с реализацията им последователно, а не едновременно.

Контактите ще са интензивни през пролетта. Участието в различни публични инициативи ще ви осигури доста привърженици, а не е изключено да създадете собствен колектив или собствен бизнес. Ако се чудите в кое направление сте най-силни, спомнете си, че новото е добре забравеното старо. Идеи, от които някога сте се отказали, през 2021-а ще се окажат не само актуални, но и доходни.

В края на лятото ще ви атакуват с предложения за бизнес инвестиции. Овладейте се и мислете прагматично. Проверявайте подробно условията и ако прецените, че има дори минимален риск и неяснота в клаузите, не приемайте офертите. Не участвайте в хазартни игри и каквито и да било залагания. Не само ще изпаднете в комично положение, но и ще претърпите сериозни загуби.

През есента ще сте в благоприятната позиция да намалите темпото и да „преброите пилците“. Ще установите, че онова, което другите се опитват да направят в момента, вие вече сте го постигнали и можете да си позволите заслужена почивка, да се наслаждавате на придобивките си и да ориентирате цялото си внимание към най-близките хора.

Ако в предишните години сте се ръководили от схемата: „колкото повече инвестирам, толкова повече ще получа“, то през 2021-а е по-добре да се откажете от нея за известно време. Печеливши ще са само средствата, вложени в дома, бита и семейството.

Стрелец

Предстоят събития странни, нестандартни, но пък и знакови. Трудно ще се заседите на едно място през 2021-ва. Заниманията ви ще са свързани с чести пътувания или с интензивно общуване с непознати. В тази връзка не е излишно да си имате едно наум и да сте предпазливи във всякаква насока: както за здравето, така и за собствеността си. Изобщо, новостите ще са свързани с местоположението и с кръга ви на общуване.

Условно годината може да бъде разделена на три периода: обмисляне, действие и финал. Началото ще е спокойно, ще можете да се „огледате“ около себе си, да съпоставите целите с условията, да разпределите силите си, да си дадете сметка „откъде духа вятърът“. В случай, че се налага да подберете екип или да си осигурите сътрудници, няма по-добър момент, в който да го направите.

След като оформите концепцията ще настъпи моментът за реални изяви. Първите стъпки ще са обещаващи, но не се заблуждавайте, ще има затруднения, ще има и неуспехи. Освен това, както гласи една стара мъдрост: „злото никога не идва само̀“, така че бъдете готови да използвате бойния си дух максимално. Изпитанията ще се редуват едно след друго, но това не бива да ви плаши. В моменти на отчаяние си повтаряйте, че винаги има и по-лошо, а в моменти на напредък – че най-доброто предстои, зависи от готовността ви да дадете всичко от себе си и не се случва веднага.

На финала или по-точно през последните месеци на годината, главната роля ще се падне на любовта, която ще докосне с нежния си полъх и обвързаните, и свободните. А по отношение на любовта, ситуацията е като на война – най-важна е стратегията.

Що се отнася до работата и бизнеса, поддържайте равномерно темпо. Свършвайки един проект не чакайте, а се заемайте със следващия. Силите ще ви стигнат за всичко. Едно от условията за осигуряване на финансова стабилност е да спазвате правилата. Ако правилно разпределите разходите си през първата половина на годината, ще си ги възстановите през втората половина.

Козирог

Думата „промяна“ ще се окаже знакова за 2021-а година, но за представителите на вашия знак тя ще е и дълбоко осезаема. И не толкова, защото ще се налага да свиквате с промените, които се случват около вас, а защото твърде често ще се налага самите вие да се променяте. А за кардинален знак, какъвто е вашият, това никак не е лесно. На всичкото отгоре, част от промените най-вероятно никак няма да ви допаднат, но… какво да се прави, действителността е водещ фактор.

Два основни етапа ще се редуват в обичайното ви ежедневие – упорита, старателна работа и изчакване. На всичкото отгоре няма да получавате крайните резултати толкова бързо, колкото би ви се искало. Но пък ако се придържате към така описаната схема, резултатите ще надминат очакванията ви.

Стартът на годината ще е бавен, събитията ще се случват с равномерен ритъм, ще засягат предимно личния ви живот и ще са повод за радост. Ще разполагате с подходящи условия за размисъл, за набелязване на основните цели и трасиране на пътя към тях.

В началото на лятото ще се наложи да ускорите темпото, да си създавате ясен график и да се придържате към него. Обстановката ще е динамична и ако прецените правилно кое е най-същественото и ориентирате силите си само в едно направление, разнообразието от преживявания ще ви е даже приятно. Не се опитвайте да правите дългосрочни планове. Напротив, колкото сте по-наблюдателни и по-гъвкави, толкова по-добре ще се справите и ще сте по-доволни от себе си. Може да не ви се вярва, но успехите ще дойдат оттам, откъдето най-малко се надявате.

В края на есента ще трябва да работите наистина на „бързи обороти“. Поддържайте темпото и не мислете за грешките. Ще ги допускате, но и своевременно ще успявате да ги отстраните, стига да не експериментирате с методите на работа. Придържайте се към познатите, в които сте сигурни и няма да има неприятни изненади.

Вие сте пестеливи и никак не обичате да превишавате финансовия си лимит, но през 2021-а често ще се налага да правите непредвидени разходи. Мисълта, че може да изчерпате запасите си ще е доста тревожна, но от друга страна ще осъзнаете, че парите трябва да ни служат, а не просто да ги притежаваме, а при основателен повод, част от тях може да се ползват и за развлечения.

Водолей

Важните събития ще се случват буквално пред очите ви през 2021-а. И няма как да не е така. Влиятелните „гости“ на вашия знак ще навлязат в него още през декември 2020-а и ще останат там доста дълго. Следвайте целите си неотклонно, не отстъпвайте пред затрудненията.

До началото на пролетта в професионален план нищо не би могло да ви изненада и нищо не би могло да ви ядоса. След като Слънцето навлезе в знака на Телеца напредъкът ви ще е стремителен, благодарение на оригиналния ви начин на мислене. Умението ви да намирате нещо интересно в съвсем обикновени на пръв поглед факти и събития ще ви осигури и привърженици, готови да съдействат при необходимост. С настъпването на лятото ситуацията ще се промени.

Енергетиката ви ще е стабилна, но информационните потоци, на които разчитате ще са слаби и несигурни. В този период не е желателно да рискувате, а здравословна доза предпазливост няма да ви е излишна. Не се доверявайте на всичко и на всеки, проверявайте по няколко пъти дори очевидните неща, но пък и не се изолирайте, не се затваряйте в себе си. Липсата на комуникация ще ви лиши от вдъхновение.

В последните летни месеци условията ще са благоприятни за уреждане на различни спорни въпроси от личен характер. Проявете инициатива, стартирайте важните разговори, но тогава, когато сте готови на отстъпки и на отказ от очевидни грешки, вгорчаващи отношенията ви.

След септември ще разгърнете в широк мащаб целия си потенциал. Или видимо ще изпреварите колегите, партньорите, а и конкуренцията, или за кратък период от време ще наваксате пропуснатото и ще се изравните с тях. При всички случаи ще постигнете повече от първоначално набелязаните замисли.

За представителите на вашия знак е характерен синдромът на „широките пръсти“. Проявите на разточителност никак не са ви чужди, но през 2021-а, ако все пак искате да разполагате с достатъчно пари, трябва да се опитате да управлявате финансите си правилно. Влагайте средства в собственото си обучение. След като повишите квалификацията си ще можете да смените и работата с по-перспективна и по-доходна.

Риби

Тайнствените представители на вашия знак ще трябва да правят през тази година това, което умеят най-добре, а именно да „плуват по течението“. Не очаквайте бурни преживявания през първите няколко месеца. Напротив, периодът ще е монотонен, скучен, на моменти даже отегчителен.

Единственото разнообразие ще е свързано с доза мистика, идваща от разкриването на чужди тайни. Без да сте си го поставяли за цел ще разберете различни пикантни подробности за живота на хората около себе си. Не обсъждайте чуждите секрети и не споделяйте личните си намерения.

Реализацията им ще зависи до голяма степен от външни фактори, върху които нямате влияние и най-вероятният период за постигане на набелязаните цели ще е когато Юпитер пребивава във вашия знак. Спокойната обстановка ще повиши работоспособността и ще укрепи психиката ви.

Ще стабилизирате позициите си както на работното място, така и у дома. След средата на май ще получите окончателни резултати от някои ваши дейности, предполагащи подобряване на материалното ви състояние. В този момент личните отношения ще минат на втори план, но ще са устойчиви.

След септември обстановката ще се промени. Не е изключено да подобрите професионалните си позиции, а ще ги съхраните, ако не рискувате. Що се отнася до личния живот, напрежението ще започне да се покачва и за да избегнете противоречията, ще се наложи да проявите активност. Бъдете искрени и не драматизирайте разликите в гледните точки с любимия човек. Напротив, имайки предвид, че противоположностите се привличат, стремете се към единство, а не към конфронтация.

Стабилен източник на приходи ще е екипната работа. От самостоятелните изяви ще получите добър финансов еквивалент само ако са свързани с творчество, което подсказва, че не бива да скромничите, а трябва да се възползвате от всеки шанс за разгръщане на скрития ви потенциал.

Дунав мост

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram