Годината на Белчо започва днес

Днес не започва само китайската, но и астрологическата Нова 2021 година, със 7 небесни тела заедно във Водолей, което се приема за много добър знак, но и за символ на голяма Промяна, която така отдавна чакаме.  Облечете довечера нещо бяло, сложете нещо сребристо или диамантено не само върху, но и около себе си. Година напред ще бъдем под знака на белия метален Вол (бик), с други думи на познатия ни от бг литературната класика Белчо на Сивушка според зодиака, който наричаме китайски, но той е и прабългарски. За да бъде патриотизмът пълен, щастливите цветове за нея се оказват също Зеленият и Червеният – целият ни флаг е събран на едно място.
Разликата с предишните години на Вола, която очакваме от Водолея е важна, дано тази да е по-добра:

1973 г. – стартът на голямата петролна криза – най-тежката от Голямата депресия през 30-те години до онзи момент
1985 г. – началото на края на бг соца: дошлият на власт в СССР Горбачов спира дотациите от 1/2 млрд.долара годишно за нас и България влиза в дългова спирала
1997 г. – запомнена с Виденовата зима и хиперинфлацията
2009 г. – донесла голямата световна финансова и икономическа криза по света и у нас

Как се излиза от такива каши? Китайците казват за Вола, че има упорит характер, върви напред, колкото и трудно да е това.
Ето и как работи Волът с всяка източна зодия:


Предизвикателства за Плъховете


Родените под знака на Плъха ще имат година, изпълнена с предизвикателства, особено в бизнеса. Възможни са както трудности, така обаче и повишения – нови отговорности. За плъховете се казва, че първи бягат от кораба, но през 2021 г. само ще спечелят, ако се научат на упоритост и неотклонно движение напред от Вола.

Воловете са късметлии


Който е роден под знака на Вола, ще се радва на просперитет. Това важи главно за полето на бизнеса и кариерата, но също и в личния живот. 2021 г. е добра за онези представители на източната зодия, които имат намерение да сключат брак или да заживеят с любим човек на семейни начала. Онези, които вече имат това щастие, като нищо ще станат родители или поне ще заченат.

Тигрите да не се страхуват от риска


За тигрите 2021 г. е пълна с препятствия – ще се чувстват като на циркова арена, ала който рискува премерено в нови проекти, като нищо ще се окаже на върха. Късметът е награда за смелост! Ако не стане още тази, ще поставите основи за триумфа си във вашата – следващата 2022 г.

Зайците да не скачат срещу съдбата


2021 г. не е най-благоприятната година за зайците, така че не им се препоръчва да скачат срещу съдбата. Не бива да искат твърде много от нея и от себе си и постигнатото никак няма да бъде малко. Важното е да не се отчайвате, да не се разочаровате, особено от себе си, да следвате мечтите си неотклонно. На любовния фронт може да има предизвикателства.


Драконите поставят основите на растеж


2021 г. е изпълнена както с трудности, така и със заслужени успехи за Драконите. Дават им се сили да се справят с всичко и да поставят основите на растеж във всички области на живота. „Залудо работи, залудо не стой“ е мотото им за годината, която в крайна сметка ще ги изненада с прекрасни плодове за усилията. От вас се иска едно – да бъдете дейни, да не спирате пред никого и пред нищо и да не се плашите.


Змиите да мислят ходове напред


2021 г. за змиите изисква да обмислят не само непосредствените, но и своите бъдещи ходове. Това с особена сила важи в кариерата. Ако не го правите, като нищо ще изпуснете сериозни възможности. Не го правете, особено от мързел. Дай ви на вас да се препичате и да мените кожата си, ала нрава – не. Е, този път номерът не минава. Трябват усилия в работата.

Конете  правят пари

Конят, също като символа на годината – Вола, е късметлия през 2021 г., защото и той достатъчно тегли. Сега усилията му се увенчават с финансов и/или кариерен успех. В чувствата няма да бъдете чак такива победители, особено обвързаните, рутината е по-възможна от изпепеляващите страсти, но както се казва: „На когото му върви на карти, не му върви в любовта“.

Овцете да се окопитят

Пазете се да не изпаднете през 2021 г. от прекомерни очаквания, защото те водят до неприятни разочарования. Не изпадайте в депресии. Тези неща не траят вечно. Просто, като истински представители на знака си е важно да се окопитите. За да ритнете проблемите и да балансирате материалното и духовното, така че да ви е спокойно. Очаквайте неочакваното!

Маймуните балансират добре

За маймуните се смята, че са непредсказуеми и на тях не може да се разчита. 2021 г. обаче е година на баланса, на спокойствието, на задоволяването за тях.  Кодът е нещо малко нетипично за вас: скромност и смиреност. Ако го спазвате, ще ви се даде всичко, от което имате нужда, пък и  без кой знае какви усилия. Областта, в която не бива да си удряте спирачки, е личният живот.

Петлите се радват на успех

Петлите се радват на успех в годината на Вола. Дава им се доста добър резултат в работата. Вие обаче трябва да решите кое ви е по-важно от вечните опоненти – пари или признание. Много е важно в година, в която деловите неща са ви напълно ОК, да обърнете повече внимание на духовността, която често пренебрегвате.

Кучетата са на крайности

Крайностите са характерни за родените под знака на Кучето през 2021 г. Те ще лутат между възходи и падения и то във всички сфери на живота. Не се отчайвайте, а се амбицирайте от пречките. Не търсете пътя на конфликта за разрешаване на проблемите. Всеки знае, че „куче, което лае, не хапе“ – никого няма да уплашите. Ще намерите човек от миналото си за своето бъдеще и то точно, където ви е нужен – дали в бизнеса или в любовта.

За Прасетата няма драма

Прасетата, също като останалите селскостопански животни в годината на своя събрат – Вола, ще могат да разчитат на стабилност. Спокойствие и здрава храна, казано по докторски. За вас няма драма. Ако се появи – сами сте си виновни. 2021 г. е за удовлетворяване на всичките ви нужди. Не пренебрегвайте своите близки – ето един възможен извор на проблеми. Ще откриете нещо ново и вълнуващо – занимание, страна, град, спорт, книга.

19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram