Весна – единственият човек, оцелял след падане от 10 000 метра /снимки/

На 26 януари 1972 г. стюардесата Весна Вулович, на 22 г., се разхожда между седалките на полет 367 на Югославските авиолинии от Стокхолм до Белград. Самолетът е на височина над Сърбска Каменица (днес в Чехия), а някъде в багажното помещение има поставена в куфарче бомба. Когато часовниковият механизъм се задейства целият самолет бива разкъсан на парчета.
Весна пада от 10 160 метра, затисната от обслужващата количка в опашката на взривения самолет, която малко по-късно се приземява на един снежен склон.Останалите 27 души на борда имат лош късмет, подчинен на законите на физиката, докато Весна оцелява след падането.

Тя е тежко ранена, когато е открита от горски служител. Но Бруно Хонке не е обикновен горски служител, той е бил здравен специалист по време на Втората световна война. След 27 дни в кома, Весна се събужда и след известно време в инвалидна количка, парализата отпуска краката ѝ и тя успява да стане и да си тръгне.
Весна Вулович умира 44 години по-късно, ден преди Коледа 2016, след като живее в Белград в продължение на много години с четирите си котки. Тя умира като световен рекордьор: никой друг не е оцелял при такова падане.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram