Ще оцелеят ли ,,Братовчедите“ на Карън Макменъс?

стажант-репортер Мартина Величкова

Лятото е време за почивка, море, нови преживявания под откритото небе и палещото слънце, а книгите са в ръцете ни, докато сме на плажа, в парка или просто докато си отпочиваме. Подготвили сме ви 5 предложения, които да донесат аромата и свежестта на лятото, приятното усещане за нещо ново и най-вече насладата от любовта.

  1. ,,Срещи по време на ваканция“ – Емили Хенри, изд. СофтПРЕС

Книгата ни представя двама приятели – Попи и Алекс. На пръв поглед Попи е постигнала мечтите си, но това се оказва недостатъчно когато си дава сметка, че последният миг, в който се е чувствала истински щастлива, е именно последното й лято с Алекс, в този момент тя решава да действа като създава нова ваканция, а около тях се забърква една лятна магия.

  • ,,Моето гръцко лято“ – Манди Багот, изд. Кръг

Двадесет и пет годишната Беки Роуз току-що е получила мечтаната работа – да се грижи за луксозна вила на остров Корфу, когато обаче съдбата я среща с Елиас Мардас, който пътува за същото място. Когато най-накрая се настанява на красивия остров, Беки е готова да се отдаде на гръцкото си приключение и да остави Елиас зад гърба си, но кого мислите заварва в къщата заради, която тя е там ?

  • ,,Нарисуваната целувка“ –  Елизабет Хики, изд. Кръг

В тази книга ще се срещнете отблизо с един от най-забележителните художници за времето си – Густав Климт и ще проследите завладяващата история за пламенната любов между него и жената, която го съпътства през целия му живот, а именно Емилие Фльоге. Лична, красива и много лека тази книга напълно ще ви вкара в изкуството и живота на 19 век.

  • ,,Братовчедите“ – Карън Макменъс, изд. Егмонт

Мили, Обри и Джона Стори са братовчеди, но почти не се познават и никога не са срещали баба си, която е лишила родителите им от наследство. Докато един ден всеки един от тях получава покана да работи в семейния курорт на острова през лятото. Семействата пазят тайна най-добре, дори един от друг, а на братовчедите им предстои да разберат много от тях.. ако успеят да оцелеят, разбира се.

  • ,,Това се случи едно лято“ – Теса Бейли, изд. Ибис

Завършваме с една книга, която предстои да се издаде този месец и това е историята на Пайпър Белинджър, която е бляскава парти принцеса от Лос Анджелис. Свикнала да живее за лукса и последователите си в социалните мрежи тя излиза извън контрол и прави грешка, която я изпраща в малкия рибарски град, в който е родена. Там среща мрачния морски капитан Брендан, чрез който малко по малко започва да осмисля какво е истински важно за нея.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram