Мис Непал предизвика истински фурор на „Мис Вселена“

22-годишната Джейн Дипика Гарет има американски произход, но представлява Непал в прочутия конкурс „Мис Вселена“.

Тя обра грандиозни овации по време на първото си представяне в Салвадор. Дипика се превърна в международна звезда, след като участва в „Мис Вселена 2023“ като първия plus-size кандидат за короната.

Коя всъщност е Мис Непал

Джейн Дипика Гарет е студентка от Катманду, която учи за медицинска сестра и преди няколко месеца победи 20 други състезателки в борба за титлата Мис Непал. Най-силните й страни пред съдиите бяха нейният чар и застъпничество ѝ за психичното здраве.

„Аз съм тук като жена, която не отговаря на определени стандарти за красота, за да представя жените с извивки като мен, които се борят с наддаване на тегло и са изправени пред хормонални проблеми. Вярвам, че няма един стандарт за красота, а че всяка жена е красива точно такава, каквато е.“

По време на представянето си в предварителния кръг на „Мис Вселена 2023“, Мис Непал изтъква, че въпреки критиките за теглото си, тя е истинска и силна жена, която не се влияе от чужди мнения. Затова и като едно от най-добрите качества, които притежава, тя посочва смелостта, която проявява от дете, за да се изправя без срам пред света с неговия негативизъм и упреци, пише lifestyle.bg. 

„Беше ми много трудно да стигна до тук. Ето защо се чувствам много горда от израстването си като личност и като жена. Ако трябва да ви кажа коя е суперсилата, която искам да притежавам в живота, това би била телекинезата. С една дума, описвам себе си като визионер. Освен това не мога да прекарвам твърде много време без да чета и най-важното нещо за мен е да посветя възможно най-много време на семейството и близките си“, разкрива за себе си Мис Непал.

Миналата година организацията „Мис Вселена“ направи безпрецедентна модификация в своя процес на подбор, като позволи на омъжени жени и майки да участват в тазгодишното състезание. Промяната на правилата е една от най-големите в историята на Мис Вселена, която преди това позволяваше да участват само самотни жени на възраст между 18 и 28 години, които никога не са били омъжвани и никога не са имали деца, припомнят от Cultura Colectiva.

Източник: Новини БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram