Леонардо да Винчи с българска кръв. Взел сюжета за „Тайната вечеря“ от България

Българин ли е Леонардо да Винчи?

В родната къща на Леонардо Да Винчи, уредничката на музея, която казва ‘Вие знаете ли, че майката на Леонрадо Да Винчи е българка?” и разказва следната история:

През 1080-а година България пада изцяло под контрол на Източната римска империя и целия български аристократичен двор отива в Италия.

Същият този Самуилов род, който се изнася към Италия, се установява в централна Италия, затова се наричат булгари и до ден днешен има такива фамилии, макар, че италианци твърдят, че нямат нищо общо с България.

Майката на Леонардо Да Винчи, за която самият той се прекланя пред нейната интелигентност – е посветена богомилка. Името й било Катерина.
Това се знае от самия Леонардо Да Винчи, който макар да не казва, че тя е богомилка, той говори за Никодимовото Евангелие, което е богомилското евангелие и самият Леонардо Да Винчи става висш посветен в Ордена на Изтока, т.е. част от пазителите на най-висшето езотерично познание.

До ден днешен има един род, който се нарича – родът Фризига, който има документ от Ватикана за оригинален аристократичен произход от Самуиловия род – ето тези наследници отиват в университета в Болоня (да правят проучването).

Източник: Дамян Попхристов

И още за Леонардо:

Около 1495г. Леонардо пристига със свитата си да посети някогашните земи на дедите си. Той научил за манастира “Св. Aрхангел Михаил” до село Иваново, Русенско. Леонардо останал изумен от стенописите и особено от “Тайната вечеря”, изписана около 1356 г. по поръчка на цар Иван Александър. Тя му дала повод да изпише през 1497г. стенопис на същата тема в манастира “Санта Мария деле Грацие”, Милано.

Иван Тренев, Балканите

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Леонардо да Винчи с българска кръв. Взел сюжета за „Тайната вечеря“ от България

  1. Тоя Иван Тренев ще изкара,че целия Свят е български.Може пък да има нещо вярно,особено като гледам днес че е полудял.Злоба,омраза,завист,военолюбство и т.н.Все черти от характера ни,и кръвта

Comments are closed.