Лазерно студио G Point ви съветва: Антиоксидантите – мода или не?

0
2080
Парламентарни избори 2021#

Антиоксиданти

Непрекъснато се говори за тях, те се превърнаха в своеобразна мода, но знаем ли всъщност какво представляват? 

Много е просто. Антиоксидантите са вещества, които предпазват клетките на нашия организъм от унищожаване. Ето защо са изключително ценни за доброто ни здраве, красота и младежко излъчване.

Как действат?

Първо нека разясним, че оксидантите са свободни радикали, които се появяват естествено в нашето тяло и прекаленото им количество е вредно за клетките и кожата ни. Тялото ни произвежда оксиданти, за да се бори с различни вируси, но сме изложени на тяхното влияние и от външната среда, като замърсяването и тютюневия дим. Нали знаете как плодовете започват да потъмняват, когато са изложени дълго време на открито? Същият тип оксидация (разрушаване на клетките) води до преждевременно стареене на кожата. И ето тук на помощ идва силата на антиоксидантите. Нашето тяло ги произвежда, за да неутрализират действието на оксидантите и да възстановят баланса в организма. Но нещата не са толкова прости. За съжаление количеството оксиданти превъзхожда антиоксидантите. Добрата новина е, че има доста храни, които са богати на антиоксиданти и вероятно вече са част от менюто ви. Това са „суперхраните“, ябълките, гроздето, боровинките, всички ядки, зеленият чай и за радост на любителите на сладките изкушения – черният шоколад.

   Как да си ги набавим

Интересно е, че повечето антиоксиданти се намират в кората на плодовете, затова е полезно да хапвате и нея. Чували сте и преди, че ние сме това, с което се храним. Ето защо богатият на антиоксиданти хранителен режим е полезен, за да запазим клетките си в добро състояние и те да имат възможност да се справят с оксидантите и да съхранят здравето на кожата ни отвътре навън. Добър вариант е и козметичните продукти, които използваме за грижа за кожата да са подходящи за борба с оксидантите. Този тип продукти действат като изграждат бариера, предпазваща кожата от свободните радикали в заобикалящата ни среда.

   Бързо и лесно

Съществуват и редица съвременни терапии, които включват продукти, богати на антиоксиданти. Например наскоро нашумялата процедура с иновативния апарат Perk и Hydrafacial e една от тях. Идеята на тази терапия е след дълбоко почистване на кожата от замърсяването и мъртвия слой клетки, да се използва ежедневно серум, съдържащ ценни активни съставки, които хидратират и предпазват кожата. И ако спазвате правилен и добре балансиран хранителен режим, ще съумеете да съхраните здравето и красотата си.

Лазерно студио G Point

гр. Казанлък, “Македония” 13 (малкото площадче)

тел: 0890193019

реклама