Ако човекът срещу вас прави тези 6 неща, значи ви лъже

0
1484

Как да разпознаете дали някой ви лъже? Изследване на Университета на Калифорния показва, че интуицията и инстинктът на повечето хора им подсказват дали са мамени, но разумът невинаги възприема това. Все пак има определени признаци, сочещи, че срещу нас стои лъжец. От Business Insider изброяват кои са те.

1. Ако зададете на някого директен въпрос и той бързо и рязко промени позицията на главата си при отговора, вероятно не е искрен.

2. Лъжците повтарят едни и същи думи и фрази по няколко пъти. Така опитват да убедят по-успешно вас (или дори себе си) в това, което казват.

3. Хората често докосват или покриват устата си, докато изричат лъжи. Това е инстинктивен знак, че затварят комуникацията.

4. Също така разместват или поклащат краката си – знак, че са нервни и искат да избягат от ситуацията.

5. Лъжците гледат отсрещната страна, без да мигат, или пък мигат прекалено много. Когато се води нормален разговор, хората отместват поглед за кратко и от време на време мигат. Ако ви гледат прекалено втренчено, значи се опитват да ви манипулират и контролират. Твърди интензивното мигане пък показва тревожност.

6. Склонните към лъжи обичат да сочат с пръст. Когато измамник става враждебен или заема защитна позиция, се опитва да обърне ситуацията така, че другият да е виновен. И тук се намесват по-агресивни жестове като соченето.

Коментари от Фейсбук